Økologisk Knoldselleri 1 stk. Kartofler og rodfrugter Madkurven.dk
Økologisk Knoldselleri 1 stk.
24,00 kr. Tilføj til kurv

Økologisk Knoldselleri 1 stk.

24,00 kr.

Knoldselleri har rund knold på 1/2 til 1kg trævleagtige rødder under knolden. Kan bruges sammen med kartofler og i gryderetter.

Du kan se flere økologiske varer ved at klikke her

Hvad er knoldselleri?

Knoldselleri har rund knold på 1/2 til 1 kg trævleagtige rødder under knolden. Den kan variere i størrelse, men en gennemsnitlig knold er på størrelse med et lille hvidkålshoved. Det er en grøntsag og en af de gode danske rodfrugter, som har sæson efterår og vinter. Knoldselleri tilhører skærmblomstfamilien og er nært beslægtet med bladselleri. Det er roden (knolden), som anvendes i madlavningen, men blade og stilke (toppen) kan anvendes som suppevisk.

Anvendelse

Økologisk knoldselleriens karakteristiske smag kommer fra æteriske olier, og den kan virke ret dominerende i en ret. Det smager både sødt og bittert og af umami, som kaldes den femte grundsmag. Der er forskel på, om selleri spises rå eller tilberedt. I rå tilstand har selleri en skarp og bitter smag, mens den er mere sød og med umami-smag, når den er kogt, bagt eller stegt. En økologisk knoldselleri skal skrælles inden tilberedning.

Knoldselleri er en klassiker i supper og gryderetter, men den har mange anvendelsesmuligheder. Brug den i mos med kartofler, skær den i skiver, vend den i æg og rasp og steg den på panden eller bag den i ovnen dækket i salt, til den bliver helt smørmør.

Opbevaring

Økologisk knoldselleri bør opbevares køligt og kan i princippet holde sig flere måneder – men den smager nu bedst, når den er frisk.

Fragt og levering

Levering onsdage og fredage imellem 11:00 og 17:00

Vi pakker alle ordre tirsdag og torsdag formiddag, det betyder at du kan vælge levering den efterfølgende dag enten onsdag eller fredag. Deadline for bestilling til den efterfølgende dag er derfor tirsdag og torsdag morgen kl. 06.00.

Friske varer på køl

For at råvarerne holder sig friske, og ikke bliver udsat for svingende temperatur, vedlægger vi et køleelement i pakken. Det betyder også at varerne er friske og sprøde uanset om du er hjemme på leveringstidspunktet eller ej, indenfor den samme dag.

Levering til hele landet

Vi giver fri fragt ved køb over 500 kr., ellers koster det 69 kr. i det meste af landet – er du bosat i Madkurven.dks lokalområde, tilbyder vi levering til 25 kr., da vi kan leverer i egne biler. Læs mere om vores lokal levering lige her.

Yderligere information

Økologisk

Ja

Indhold

Grøntsager