Økologiske rødbeder 1 kg
Økologiske rødbeder 1 kg
14,00 DKK Tilføj til kurv

Økologiske rødbeder 1 kg

14,00 DKK

Økologiske rødbeder er en grøntsag og en af de gode danske rodfrugter, som har sæson efterår og vinter. Rødbeder kan spises rå, bagt, stegt og kogt.

Du kan se flere varer under rodfrugter ved at klikke her

Beskrivelse

Hvad er økologiske rødbeder?

Økologiske rødbeder er en grøntsag og en af de gode danske rodfrugter, som har sæson efterår og vinter. Det er roden, vi spiser, men også bladene, især de første små spæde blade (babyleaves) kan spises. De flotte rødbeder pifter et hvert måltid op med deres dybe farve og sprøde konsistens. Rødbeder kan anvendes hele året rundt. Som navnet antyder, så er roden rød, eller nærmere rødlilla. Den røde farve kommer fra et rødt pigment, som hedder betacyanin.

Rødbede er en af vore ældste spiselige planter. Rødbede tilhører salturtfamilien og er nært beslægtet med sukkerroe og bladbede.

Rødbeder er en superfood på grund af dens høje indhold af Betacyanin, silicium. Rødbede er desuden rig på kulhydrater og fibre samt jern, C-vitamin og B-vitaminet, folacin.

Anvendelse

Rødbeder kan spises rå, bagt, stegt og kogt.

De aflange rødbeder giver det største udbytte og er nemmest at skære pæne skiver af, hvis man sylter dem, men små, runde rødbeder er smukke at servere som hele bagte rødbeder. Rødbeder har en sødlig, lidt fad, jordet smag. De skal derfor krydres for at forbedre smagsoplevelsen. Syltede rødbedeskiver på leverpostejmaden er nok stadig den mest typiske anvendelse for rødbeder. Et tip, når man sylter rødbeder, er at koge dem med rodspidsen og skære bladtoppen af, uden at skære i selve rødbederoden. For ellers koger den røde saft ud i vandet. Når rødbederne er møre efter cirka en times kogning, hældes de over med koldt vand, og herefter kan skrællen smuttes af. Til den proces kan det anbefales at tage engangshandsker på, for ikke at stå med blodrøde fingre efter arbejdet. Herefter skæres rødbederne i skiver og lægges i en sukkereddikelage, der er kogt af 200 g sukker, 3 dl eddike og 2 dl vand til et kilo rødbeder. Rødbeder er gode som tilbehør til kød- og fiskeretter, enten bagte, marinerede eller rå i salater.

Opbevaring

Læg rødbeder mørkt og køligt. Så kan de holde sig længe.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Økologiske rødbeder 1 kg”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *