Økologiske Rødløg 1 kg. Løg og porrer Madkurven.dk
Økologiske Rødløg 1 kg.
24,00 kr. Tilføj til kurv

Økologiske Rødløg 1 kg.

24,00 kr.

Rødløg skallen er bordeauxfarvet, mens selve løget er bordeauxfarvet og hvidt. Rødløg har en forholdsvis mild smag, der er god i salater og som pynt på smørrebrød og i sandwich.

Du kan se flere økologiske varer ved at klikke her

Hvad er rødløg?

Økologisk rødløg er løg af størrelse som små æbler. Løget har bordeauxfarvet skal, og selve løget er også bordeauxrødt og hvidt (bordeauxrødt i de yderste skaller og hvidt i selve kødet). Nye sommerrødløg er som regel så spæde, at selve løget er hvidt og kun det yderste lag har den røde farve. Rødløg ligger smagsstyrkemæssigt i midten på løgskalaen.

Løg er den vigtigste basisingrediens i køkkenet. Skarp og sprød i rå form, blød og til den søde side tilberedt. Der er intet glamourøst over løg, som de ligger der med deres knastørre overflade og – indrømmet – ildelugtende indre. Kedeligt og hverdagsagtigt, ja, men løg er kernen i den meste madlavning.

Løg indeholder mange nyttige stoffer for vores krop. De tynde ringe indeholder bl.a. betacaroten, kalcium, C-vitamin, fibre samt antioxidanten quercetin.

Anvendelse

Økologisk rødløg anvendes især på grund af den smukke farve og den milde smag rå til salater og pynt på smørrebrød (fx sildemad). De kan også tilberedes i diverse retter ligesom zittauerløg. I gryderetter, hvor man tilsætter halve løg i både, vil rødløget fx give flot farve. Farven bevares ved tilberedning, men bliver lidt blegere.

Opbevaring

Løg skal have det tørt – knastørt, gerne oven på fyret eller i en skuffe i køkkenet. Aldrig i en plastpose og slet ikke i et fugtigt køleskab. Om sommeren kan friske løg dog godt kommes i køleskab, hvis man ikke ønsker, de skal tørre ud. Løgs holdbarhed er op til 3 mdr. hvis de opbevares tørt og koldt.

Fragt og levering

Levering onsdage og fredage imellem 11:00 og 17:00

Vi pakker alle ordre tirsdag og torsdag formiddag, det betyder at du kan vælge levering den efterfølgende dag enten onsdag eller fredag. Deadline for bestilling til den efterfølgende dag er derfor tirsdag og torsdag morgen kl. 06.00.

Friske varer på køl

For at råvarerne holder sig friske, og ikke bliver udsat for svingende temperatur, vedlægger vi et køleelement i pakken. Det betyder også at varerne er friske og sprøde uanset om du er hjemme på leveringstidspunktet eller ej, indenfor den samme dag.

Levering til hele landet

Vi giver fri fragt ved køb over 500 kr., ellers koster det 69 kr. i det meste af landet – er du bosat i Madkurven.dks lokalområde, tilbyder vi levering til 25 kr., da vi kan leverer i egne biler. Læs mere om vores lokal levering lige her.

Yderligere information

Økologisk

Ja