Østershatte Champignon 2 kg/ks HOL Svampe Madkurven.dk
Østershatte Champignon 2 kg/ks HOL
150,00 kr. Tilføj til kurv

Østershatte Champignon 2 kg/ks HOL

150,00 kr.

Østershatte har en flad, vifteformet hat, der er lidt nedtrykt bagtil. Østershatte kan anvendes mange steder i madlavningen.

Du kan se flere varer under svampe ved at klikke her

Hvad er en østershat?

Østershatte har en flad, vifteformet hat, der er lidt nedtrykt bagtil. Hattens form minder om en østers. Overfladen er skinnende og lidt fedtet, farven er brun eller gråblå. Lamellerne er hvide og løber ned ad hattens underside. Stokken er kort og oftest næsten dækket af lamellerne. Kødet er hvidt.

Den dukker op sidst i oktober og kan plukkes fra først i november og igennem hele vinteren i frostfrie perioder. Den vokser i bundter, nærmest taglagt på gamle bøgetræsstammer og på løvtræer i de danske skove.

Anvendelse

Østershatte kan anvendes mange steder i madlavningen. Du kan blandt andet anvende svampen i stuvninger, supper eller som fyld i omeletter, tærter og diverse pastaretter.

Faktisk, i alle de retter, hvor du anvender den velkendte champignon, kan du i stedet anvende østershatten.

Vi vil dog gerne gøre opmærksom på, at østerhatte ikke bør anvendes rå. De har en bitter smag, som forsvinder når de bliver tilberedt. Du kan rive eller skære svampene i strimler langs lamellerne og steg dem så i lidt smør eller olie på en pande. Stokken skal kasseres. Du kan også med fordel hakke den fint og anvendes til at give smag til supper og saucer.

Hvis du ønsker at gemme dine østershatte, kan de fryses rå eller sauteret. Svampen egner sig dog ikke til at blive tørret.

Tip: Svampe, der lugter dårligt, bør kasseres, men, hvis de lugter jordede, som svampe nu engang gør, skal de blot renses for jord. Dette kan gøres nænsomt med en pensel eller en lille børste. Vi fraråder, at skylle svampen, da vandet trænger ind, gør dem våde og udvasker smagen.

Opbevaring

Svampene opbevares bedst på køl, overdækket og ikke for fugtigt i op til 7 dage.

Østershatte Champignon 1,5 kg/ks HOL