Dahl med et twist af græskar

Kategori

Indisk dahl med græskar

Efteråret er over os, og det betyder masser af hygge indendørs og lækre simreretter til at holde varmen. Den indiske gryderet dahl er derfor, i vores øjne, den ideale ret til en hyggelig efterårsaften da den både indeholder en masse lækre smage og varme fra krydderierne samt chilien, men også en lækker cremet konsistens og sødme.

Ingredienserne - til 4 personer
 2 Løg
 3 Hvidløg
 250 g Gulerødder
 500 g Hokkaido græskar rå
 3 cm Ingefær
 3 tsk Karry
 2 tsk Stødt koriander
 2 tsk Spidskommen
 2 Små chili
 200 g Røde linser
 4 dl Vand
 1 dåse Kokosmælk
 1 dåse Hakket tomater
 Salt
 Peber
 Lidt Persille
Fremgangsmåde
1

Det første du skal gøre er at hakke hvidløg, løg og en skrællet ingefær fint og svitse i en stor gryde.

2

Derefter skræller du gulerødder og græskaret og skærer dem i tern.

3

Tilsæt karry, chili, stødt koriander, spidskommen samt de hakkede gulerødder og græskar i gryden med hvidløg, løg og ingefær. Bland det godt sammen.

4

Tilsæt røde linser (se anvisning på linserne i forhold til om de skal skyldes eller ej), de flåede tomater, vand og kokosmælk. Rør det sammen.

5

Skru ned for varmen så retten nu kan få lov til at stå og simre i 30-40 minutters tid (husk at rør i retten jævnligt).

6

Når retten er tyknet, og linserne og græskaret er møre, så er retten klar til at blive smagt til med salt og peber.

7

Top den færdige ret med lidt frisk persille.

8

VELBEKOMME!

Tip
9

Du kan enten vælge at servere din dahl med ris eller med eksempelvis et naanbrød.

Vi har gjort det nemt for dig at forberede retten og samlet alle ingredienserne her.

Ingredienser

Ingredienserne - til 4 personer
 2 Løg
 3 Hvidløg
 250 g Gulerødder
 500 g Hokkaido græskar rå
 3 cm Ingefær
 3 tsk Karry
 2 tsk Stødt koriander
 2 tsk Spidskommen
 2 Små chili
 200 g Røde linser
 4 dl Vand
 1 dåse Kokosmælk
 1 dåse Hakket tomater
 Salt
 Peber
 Lidt Persille

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde
1

Det første du skal gøre er at hakke hvidløg, løg og en skrællet ingefær fint og svitse i en stor gryde.

2

Derefter skræller du gulerødder og græskaret og skærer dem i tern.

3

Tilsæt karry, chili, stødt koriander, spidskommen samt de hakkede gulerødder og græskar i gryden med hvidløg, løg og ingefær. Bland det godt sammen.

4

Tilsæt røde linser (se anvisning på linserne i forhold til om de skal skyldes eller ej), de flåede tomater, vand og kokosmælk. Rør det sammen.

5

Skru ned for varmen så retten nu kan få lov til at stå og simre i 30-40 minutters tid (husk at rør i retten jævnligt).

6

Når retten er tyknet, og linserne og græskaret er møre, så er retten klar til at blive smagt til med salt og peber.

7

Top den færdige ret med lidt frisk persille.

8

VELBEKOMME!

Tip
9

Du kan enten vælge at servere din dahl med ris eller med eksempelvis et naanbrød.

Dahl med et twist af græskar

2 Replies to “Dahl med et twist af græskar”

  1. Lækkert. Jeg går ud fra at det overskydende kan fryses ned. Der er meget mad, når man kun er en. Det smagte rigtig godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dine varer