Indisk dahl med græskar
Efteråret er over os, og det betyder masser af hygge indendørs og lækre simreretter til at holde varmen. Den indiske gryderet dahl er derfor, i vores øjne, den ideale ret til en hyggelig efterårsaften da den både indeholder en masse lækre smage og varme fra krydderierne samt chilien, men også en lækker cremet konsistens og sødme.
Det første du skal gøre er at hakke hvidløg, løg og en skrællet ingefær fint og svitse i en stor gryde.
Derefter skræller du gulerødder og græskaret og skærer dem i tern.
Tilsæt karry, chili, stødt koriander, spidskommen samt de hakkede gulerødder og græskar i gryden med hvidløg, løg og ingefær. Bland det godt sammen.
Tilsæt røde linser (se anvisning på linserne i forhold til om de skal skyldes eller ej), de flåede tomater, vand og kokosmælk. Rør det sammen.
Skru ned for varmen så retten nu kan få lov til at stå og simre i 30-40 minutters tid (husk at rør i retten jævnligt).
Når retten er tyknet, og linserne og græskaret er møre, så er retten klar til at blive smagt til med salt og peber.
Top den færdige ret med lidt frisk persille.
VELBEKOMME!
Du kan enten vælge at servere din dahl med ris eller med eksempelvis et naanbrød.
Vi har gjort det nemt for dig at forberede retten og samlet alle ingredienserne her.
Basmati ris 5 kg
120,00 Kr. Inkl. momsBredbladet persille 1 bdt DK
17,00 Kr. Inkl. momsChili Spice Mix 75gr/bk HOL
20,00 Kr. Inkl. momsGulerødder 1 kg.
10,00 Kr. Inkl. momsHokkaido græskar 1 stk.
15,00 Kr.12,00 Kr. Inkl. momsHvidløg 200 gr. net
10,00 Kr. Inkl. momsIngefær 200 gr.
16,00 Kr. Inkl. momsKokosmælk 400 ml
20,00 Kr. Inkl. momsLøg 2 kg net DK
10,00 Kr. Inkl. momsMild karry 1 kg
120,00 Kr. Inkl. momsRøde linser 900 g
25,00 Kr. Inkl. momsStødt koriander 70 g
15,00 Kr. Inkl. momsStødt spidskommen 70 g
15,00 Kr. Inkl. momsTomater Flåede 400 gr. dåse
8,00 Kr. Inkl. moms
Ingredienser
Fremgangsmåde
Det første du skal gøre er at hakke hvidløg, løg og en skrællet ingefær fint og svitse i en stor gryde.
Derefter skræller du gulerødder og græskaret og skærer dem i tern.
Tilsæt karry, chili, stødt koriander, spidskommen samt de hakkede gulerødder og græskar i gryden med hvidløg, løg og ingefær. Bland det godt sammen.
Tilsæt røde linser (se anvisning på linserne i forhold til om de skal skyldes eller ej), de flåede tomater, vand og kokosmælk. Rør det sammen.
Skru ned for varmen så retten nu kan få lov til at stå og simre i 30-40 minutters tid (husk at rør i retten jævnligt).
Når retten er tyknet, og linserne og græskaret er møre, så er retten klar til at blive smagt til med salt og peber.
Top den færdige ret med lidt frisk persille.
VELBEKOMME!
Du kan enten vælge at servere din dahl med ris eller med eksempelvis et naanbrød.
Lækkert. Jeg går ud fra at det overskydende kan fryses ned. Der er meget mad, når man kun er en. Det smagte rigtig godt.
Hej Susse, det er vi rigtig glade for at høre, og det er nemlig en ret, der sagtens kan fryses ned 🙂