Gammeldags æblekage
Det er æblernes dag d. 21 oktober, og derfor synes vi at det er oplagt at give sig i kast med en god gammeldags æblekage med flødeskum til. Vi har yderligere gjort det nemt for dig, og udformet en æblekurv som indeholder alt hvad du skal bruge til en æblekage. Du kan finde kurven ved at klikke her
Du starter med at lave æblemosen, da den skal stå og køle af, så den er helt kold, når du skal bruge den. Start med at skræl æblerne, skære kernehuset ud samt skære dem i tern.
Put æblerne i en gryde med vand og kog det op.
Derefter tilsætter du sukker samt vaniljesukker, og koger æblemosen til den er helt mør.
Stil æblemosen til side så den kan afkøle.
Dernæst laver du kageraspen. Det gør du ved at smelte smør i en pande sammen med rasp og rørsukker. Når kageraspen er sprød sættes dette til side.
Det næste du skal gøre er at piske fløde til flødeskum (du kan putte en teskefuld vaniljesukker i, hvis du har lyst)
Æblekagen skal nu samles. Dette gør du ved at lægge kagerasp i bunden, dernæst æblemos, kagerasp igen og sådan bliver du ved.
Slut æblekagen af med flødeskum enten på toppen eller i en skål ved siden af.
VELBEKOMME!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Du starter med at lave æblemosen, da den skal stå og køle af, så den er helt kold, når du skal bruge den. Start med at skræl æblerne, skære kernehuset ud samt skære dem i tern.
Put æblerne i en gryde med vand og kog det op.
Derefter tilsætter du sukker samt vaniljesukker, og koger æblemosen til den er helt mør.
Stil æblemosen til side så den kan afkøle.
Dernæst laver du kageraspen. Det gør du ved at smelte smør i en pande sammen med rasp og rørsukker. Når kageraspen er sprød sættes dette til side.
Det næste du skal gøre er at piske fløde til flødeskum (du kan putte en teskefuld vaniljesukker i, hvis du har lyst)
Æblekagen skal nu samles. Dette gør du ved at lægge kagerasp i bunden, dernæst æblemos, kagerasp igen og sådan bliver du ved.
Slut æblekagen af med flødeskum enten på toppen eller i en skål ved siden af.
VELBEKOMME!