Kurv
Fast fragt 69,- / Fri over 500,- / Levering ons- og fredag

Gazpacho – kold tomatsuppe

Den klassiske spanske gazpacho er en dejlig sommersuppe. Den rummer hele registret af smagsnuancer og er faktisk temmelig afhængighedsskabende.

KategoriSværhedsgradBegynder
Prep Time15 minsTilberedelsestid15 minsTid i alt30 mins
Ingredienser
 500 g Modne tomater
 ¾ Agurk
 1 Rød peber
 1 fed Hvidløg
 1 skive Daggammelt brød eller bolle uden kerner
 ½ Limesaft
 4 spsk Olivenolie
 Salt
 Peber
 ½ tsk Tørret chiliflager
Topping
 1/4 agurk, skåret i små fine tern, dild eller andre krydderurter hakket
 oliven olie
Fremgangsmåde
1

Fjern den grønne del af tomaten hvor stilken har siddet. Skær tomat, agurk og peberfrugt, brød i grove tern, kom det i en blender, sammen med resten af ingredienserne og blend til konsistensen er perfekt.

2

Man kan vælge at flå tomater og peberfrugt, men jeg synes det er unødvendigt. Det bliver alligevel blendet til atomer og gør sig glimrende i suppen – og så sparer man den tid. Sæt i køleskabet i minimum 4 timer, da suppen skal serveres iskold. Lige inden servering gøres topping klar.

3

Anret i glas eller små skåle og kom topping ovenpå, hæld en smule oliven olie til sidst.

Ingredienser

Ingredienser
 500 g Modne tomater
 ¾ Agurk
 1 Rød peber
 1 fed Hvidløg
 1 skive Daggammelt brød eller bolle uden kerner
 ½ Limesaft
 4 spsk Olivenolie
 Salt
 Peber
 ½ tsk Tørret chiliflager
Topping
 1/4 agurk, skåret i små fine tern, dild eller andre krydderurter hakket
 oliven olie

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde
1

Fjern den grønne del af tomaten hvor stilken har siddet. Skær tomat, agurk og peberfrugt, brød i grove tern, kom det i en blender, sammen med resten af ingredienserne og blend til konsistensen er perfekt.

2

Man kan vælge at flå tomater og peberfrugt, men jeg synes det er unødvendigt. Det bliver alligevel blendet til atomer og gør sig glimrende i suppen – og så sparer man den tid. Sæt i køleskabet i minimum 4 timer, da suppen skal serveres iskold. Lige inden servering gøres topping klar.

3

Anret i glas eller små skåle og kom topping ovenpå, hæld en smule oliven olie til sidst.

Gazpacho – kold tomatsuppe
Skriv et svar