Gulerodssuppe

 

Efteråret er suppevejr - også hos Madkurven. Derfor har vi lavet en lækker gulerodssuppe, som er perfekt til det kølige vejr. Rigtig god fornøjelse!

SværhedsgradBegynder

Tilberedningstid30 minTotal30 min
 2 Løg finthakket
 1 tsk Olivenolie
 900 g Gulerødder, skrællede og skåret i tern
 3 fed hvidløg
 1 Rød mild chili
 2 tsk Koriander, stødt
 2 tsk Spidskommen
 1 tsk Sød paprika
 9 dl kyllingefond
 1 dl Kokosmælk
 Salt
 Sort peber, friskkværnet
Topping
 2 spsk Kokosmælk eller cremefraiche (alt efter din smag)
 1 drys Bredbladet persille, frisk koriander eller finthakket purløg (alt efter din smag)
 Salt
 Sort peber, friskkværnet
 Friskhakket chili (kan undlades)
Fremgangsmåde
1

Kom løg og olie i en gryde og sauter ved middelhøj varme til løgene er bløde og klare.

2

Tilsæt hvidløg, chili, spidskommen, koriander, paprika og gulerødder.

3

Rør rundt i et minuts tid og tilsæt derefter kyllingefond – start med 6 dl.

4

Lad det simre til gulerødderne er møre.

5

Blend det så grundigt til det er helt cremet og lækkert.

6

Tilføj mere fond eller bouillon til konsistensen er som du ønsker og smag til med kokosmælk, salt og peber.

7

Server med lidt kokosmælk dryppet på, frisk koriander og/eller bredbladet persille, salt og peber – lidt ristede græskarkerner vil også være godt!

Tilberedningstid
8

ca. 30 minutter

Tips
9

Tilføj ekstra chili, afhængig af, hvor spicy du ønsker suppen.

10

Tilføj 20 g frisk ingefær til suppen, samtidig med step 2. Dette bidrager med en frisk smag til retten.

11

Server et lækkert flute til retten.

Frysegnet
12

Suppen er fryseegnet

Ingredients

 2 Løg finthakket
 1 tsk Olivenolie
 900 g Gulerødder, skrællede og skåret i tern
 3 fed hvidløg
 1 Rød mild chili
 2 tsk Koriander, stødt
 2 tsk Spidskommen
 1 tsk Sød paprika
 9 dl kyllingefond
 1 dl Kokosmælk
 Salt
 Sort peber, friskkværnet
Topping
 2 spsk Kokosmælk eller cremefraiche (alt efter din smag)
 1 drys Bredbladet persille, frisk koriander eller finthakket purløg (alt efter din smag)
 Salt
 Sort peber, friskkværnet
 Friskhakket chili (kan undlades)

Directions

Fremgangsmåde
1

Kom løg og olie i en gryde og sauter ved middelhøj varme til løgene er bløde og klare.

2

Tilsæt hvidløg, chili, spidskommen, koriander, paprika og gulerødder.

3

Rør rundt i et minuts tid og tilsæt derefter kyllingefond – start med 6 dl.

4

Lad det simre til gulerødderne er møre.

5

Blend det så grundigt til det er helt cremet og lækkert.

6

Tilføj mere fond eller bouillon til konsistensen er som du ønsker og smag til med kokosmælk, salt og peber.

7

Server med lidt kokosmælk dryppet på, frisk koriander og/eller bredbladet persille, salt og peber – lidt ristede græskarkerner vil også være godt!

Tilberedningstid
8

ca. 30 minutter

Tips
9

Tilføj ekstra chili, afhængig af, hvor spicy du ønsker suppen.

10

Tilføj 20 g frisk ingefær til suppen, samtidig med step 2. Dette bidrager med en frisk smag til retten.

11

Server et lækkert flute til retten.

Frysegnet
12

Suppen er fryseegnet

Gulerodssuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *