Start med at rengøre og tjekke muslingerne.
De skal være lukkede og hvis ikke de er, kan du prøve at banke dem lidt også skulle de gerne lukke sig. Gør de ikke de skal de kasseres.
Skær fennikel lettere groft, ikke for store stykker da tilberedningen af retten er en kortvarig proces.
Porren skæres i skiver på ca. 1 cm.
Kom en smule olie i en passende gryde
Når olien er varm kommes fennikel og porre heri, det må endelig ikke stege for hårdt, bare lige simre.
Herefter tilsættes fløde under omrøring, smag til med salt og peber.
Efter lidt tid tilsættes hvidvinen, lad saucen koge ind i ca. 5 min
Tilsæt knivmuslingerne nænsomt og dæk gryden til med låg eller stanniol.
Muslingerne må endelig ikke få for meget, så bliver de seje og uspiselige, så hold øje med dem.
Tilberedning er et sted i mellem 3 – 6 min. Når muslingerne åbner sig, er de færdige.
Lad dem trække i ca. 2 min og herefter er de klar til servering
Pyntes og smages til med reven citronskal, en smule citronsaft og små totter af frisk dild.
Serveres evt. med grillet brød og smør
Retten kan også laves med blåmuslinger