Vælg hvad du vil have printet:

Madkurvens gulerodskage

Prep Time30 minsTilberedelsestid1 hrTid i alt1 hr 30 mins

gulerodskage

Ingredienser
 300 g Hvedemel
 3 tsp Stødt kanel
 1 tsp Stødt ingefær
 2 tsp Natron
 0,30 l Rapsolie
 150 g Rørsukker
 150 g Muscovado sukker (kan erstattes med brun farin)
 4 Æg
 500 g Revet gulerod
 ½ tsp Salt
Ostecreme
 200 g Flødeost
 150 g Blødt smør
 160 g Flormelis
 ½ tsp Vaniljepulver (Du kan bruge 1 tsk vaniljesukker i stedet for)
Bagegrej
 26 cm Springform
Fremgangsmåde
1

Tænd ovnen på 180 grader over/under varme.

2

Rør hvedemel, kanel, stødt ingefær, natron, rørsukker, muscovadosukker og salt sammen i en skål. 

3

Kom revet gulerod, æg og rapsolie i og pisk dejen sammen til den er luftig.

4

Hæld dejen i en 26 cm springform. 

5

Bag kagen i ca. 45-60 minutter. 

6

Stik i midten af kage for at tjekke, om den er bagt færdig. Hvis der hænger dej ved, så skal kagen bages mere. 

7

Lad kagen køle helt af før, at du kommer ostecreme på.

Fremgangsmåde ostecreme
8

Pisk alle ingredienserne sammen til det er let og luftigt.

9

Smør ostecremen på kagen og server.

Bagetid
10

ca. 45-60 min ved 180 grader – over/under varme.

Tips
11

Kan fryses uden, dog uden topping