Madkurvens vaniljekranse

SværhedsgradLet øvet

Vaniljekranse er SÅ lækre i juletiden. De er efterhånden et "must" i alle danske hjem i december-måned. De er et hit både hos store og små. Her får du Madkurvens opskrift på de lækreste vaniljekranse. Velbekomme!

Du kan desuden finde alverdens krydderier til bagning lige her.

Vær opmærksom på, at forberedelsestid og tilberedningstid kun viser hvor lang tid det tager at lave selve dejen og hvor længe de skal have i ovnen. Dejen skal hvile i mindst 8-12 timer. 

Forberedelsestid20 minTilberedningstid8 minTotal28 min
Ingredienser
 1 Vaniljestang
 100 g Smuttede mandler
 375 g Hvedemel
 125 g Kartoffelmel
 375 g Koldt smør
 250 g Sukker
 1 Æg
Fremgangsmåde
1

Hak hele vaniljestanden og mandler meget fint. Det kan gøres i hånden, i en food processor eller i en minihakker.

2

Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vanilje og sukker. Saml hurtigt dejen med ægget.

3

Læg dejen tildækket og koldt til næste dag.

4

Lad dejen gå gennem kødmaskinens kageplade: lille stjerne. Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker og form dem til kranse.

Bagetid
5

Ca. 8 minutter ved 200 grader traditionel ovn.

Tip
6

Hvis du ikke har en kødmaskine, kan du komme din dej i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjteposen skal gerne være af stof, da engangssprøjteposer ikke kan holde til at sprøjte dejen ud.

7

Frys: både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere op.

Ingredients

Ingredienser
 1 Vaniljestang
 100 g Smuttede mandler
 375 g Hvedemel
 125 g Kartoffelmel
 375 g Koldt smør
 250 g Sukker
 1 Æg

Directions

Fremgangsmåde
1

Hak hele vaniljestanden og mandler meget fint. Det kan gøres i hånden, i en food processor eller i en minihakker.

2

Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vanilje og sukker. Saml hurtigt dejen med ægget.

3

Læg dejen tildækket og koldt til næste dag.

4

Lad dejen gå gennem kødmaskinens kageplade: lille stjerne. Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker og form dem til kranse.

Bagetid
5

Ca. 8 minutter ved 200 grader traditionel ovn.

Tip
6

Hvis du ikke har en kødmaskine, kan du komme din dej i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjteposen skal gerne være af stof, da engangssprøjteposer ikke kan holde til at sprøjte dejen ud.

7

Frys: både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere op.

Madkurvens vaniljekranse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *