Madkurvens vaniljesmåkager

SværhedsgradBegynder

Tag børnene med i køkkenet. De vil elske at dekorere småkager med glasur og krymmel. Disse vaniljesmåkager egner sig særligt i juletiden.

Du kan desuden finde alverdens krydderier til bagning lige her.

Vær opmærksom på, at der er hviletid i denne opskrift. Forberedelsestid og tilbedreningstid viser kun, hvor lang tid det tager at lave dejen + bage dejen i ovnen. 

Forberedelsestid20 minTilberedningstid8 minTotal28 min
Ingredienser
 275 g Hvedemel
 125 g Smør
 125 g Fint rørsukker (kan erstattes med almindelig sukker)
 1 tsk Vaniljesukker
 1 Æg
 1 spsk Sirup
Fremgangsmåde
1

Mål melet op og hæld det i foodprocessoren. Skær smør i små tern og tilføj det.

2

Lad foodprocessoren køre til smørret er hakket helt ind i melet.

3

Tilsæt rørsukker og vaniljesukker og bland det hele sammen ved at køre kort.

4

Tilsæt æg og sirup til dejen begynder at samle sig.

5

Når dejen næsten er klar tages den ud på køkkenbordet og arbejdes færdig i hænderne. Det gøres, da det ellers ikke er helt til at sige om dejen bliver perfekt. Der er også en risiko for, at dejen bliver overforarbejdet i foodprocessoren. Det er nemt at mærke med hænderne om dejen bliver fast og lækker som den skal.

6

Kom dejen i en lille skål med låg (husholdningsfilm kan også gå).

7

Lad dejen hvile i 2 timer i køleskabet.

Udstykning
8

Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 minutter før du skal bruge den.

9

Rul dejen ensartet ud på et meldækket bord. Gerne 3-5 mm.

10

Stik småkager ud med udstiksforme.

11

Brug en spartel eller lignende til at flytte småkagerne over på en bageplade med bagepapir. Der skal gerne være lidt afstand mellem småkagerne, da de hæver en lille smule.

12

Saml dejresterne fra udstikningen, arbejd dem lidt sammen og rul dejen ud igen. Stik flere småkager ud og fortsæt sådan til alt dejen er brugt.

Bagning
13

Ca. 180 grader jævnvarme i forvarmet ovn.

14

Bag småkagerne i ca. 8 minutter.

15

Tag småkagerne ud af ovnen og flyt dem med spartlen over på en rist, hvor de kan køle af.

Pyntning
16

De kolde småkager kan pyntes på mange forskellige måder. Helt klassisk smørres de med glasur og pyntes med kagekrymmel. Her kan du med fordel lade dine børn hjælpe til. Det gør kagerne ekstra personlige.

17

Opbevar småkagerne i en tæt kagedåse. På den måde holder de sig sprøde.

Ingredients

Ingredienser
 275 g Hvedemel
 125 g Smør
 125 g Fint rørsukker (kan erstattes med almindelig sukker)
 1 tsk Vaniljesukker
 1 Æg
 1 spsk Sirup

Directions

Fremgangsmåde
1

Mål melet op og hæld det i foodprocessoren. Skær smør i små tern og tilføj det.

2

Lad foodprocessoren køre til smørret er hakket helt ind i melet.

3

Tilsæt rørsukker og vaniljesukker og bland det hele sammen ved at køre kort.

4

Tilsæt æg og sirup til dejen begynder at samle sig.

5

Når dejen næsten er klar tages den ud på køkkenbordet og arbejdes færdig i hænderne. Det gøres, da det ellers ikke er helt til at sige om dejen bliver perfekt. Der er også en risiko for, at dejen bliver overforarbejdet i foodprocessoren. Det er nemt at mærke med hænderne om dejen bliver fast og lækker som den skal.

6

Kom dejen i en lille skål med låg (husholdningsfilm kan også gå).

7

Lad dejen hvile i 2 timer i køleskabet.

Udstykning
8

Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 minutter før du skal bruge den.

9

Rul dejen ensartet ud på et meldækket bord. Gerne 3-5 mm.

10

Stik småkager ud med udstiksforme.

11

Brug en spartel eller lignende til at flytte småkagerne over på en bageplade med bagepapir. Der skal gerne være lidt afstand mellem småkagerne, da de hæver en lille smule.

12

Saml dejresterne fra udstikningen, arbejd dem lidt sammen og rul dejen ud igen. Stik flere småkager ud og fortsæt sådan til alt dejen er brugt.

Bagning
13

Ca. 180 grader jævnvarme i forvarmet ovn.

14

Bag småkagerne i ca. 8 minutter.

15

Tag småkagerne ud af ovnen og flyt dem med spartlen over på en rist, hvor de kan køle af.

Pyntning
16

De kolde småkager kan pyntes på mange forskellige måder. Helt klassisk smørres de med glasur og pyntes med kagekrymmel. Her kan du med fordel lade dine børn hjælpe til. Det gør kagerne ekstra personlige.

17

Opbevar småkagerne i en tæt kagedåse. På den måde holder de sig sprøde.

Madkurvens vaniljesmåkager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *