Kurv
Fragt fra 25,- / Fri over 500,- / Levering ons- og fredag

Nytårsforret: Fiskesuppe

Kategori

Snart banker et nyt år på døren og derfor skal vi selvfølgelig have noget rigtig lækker forret, så vi kan fejre året der gik og året der kommer. 

Madkurven har lavet den lækreste nytårspakke, hvor du får alt, hvad du skal bruge til en lækker nytårsmiddag. Pakken er afstemt således, at den indeholder ingredienser til 4 personer.

Pakken skal bestilles senest d. XX og vil blive leveret d. 30. december.

Pakken indeholder selvfølgelig også opskrift på alle retterne og de er nøje udvalgt, så du skal bruge kortest tid i køkkenet og i stedet kan nyde dagen og aftenen med dine gæster. 

Vi gør opmærksom på, at basisingredienser som smør, salt, peber osv. Ikke er med i pakken, da det forventes, at I selv har det i køkkenerne.

Ingredienser
 1 kg Muslinger (blåmuslinger, knivmuslinger og hjertemuslinger)
 2 Skalotteløg
 2 Hvidvin
 6 Fiskefond (fiskebouillion)
 2 Gulerødder
 2 Forårsløg
 2,50 Madlavningsfløde
 1 lille bundt purløg
 Citronsaft af en halv citron
 Salt
 Peber
 Du kan også tilføje andre og flere grøntsager, hvis det falder i din smag!
Fremgangsmåde
1

Først og fremmest skal muslingerne renses. Fjern "skægget". Kassér dem, der ikke lukker sig ved berøring - prøv evt. at banke let mod bordet for at tjekke.

2

Hak skalotteløg fint og svits det kort i lidt olie på en pande.

3

Tilsæt hvidvinen og lad det koge op.

4

Tilsæt muslingerne, læg låg på og lad muslingerne dampe i 5-7 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs, så du får rørt lidt i muslingerne.

5

Tag muslingerne på med en hulske. Kassér dem, der ikke har åbnet sig ved dampningen. Det betyder, at de ikke er gode.

6

Du kan enten vælge at tage dem ud af sine skaller eller lade dem blive i. Vi foretrækker, at de bliver i, da det også giver noget mere udseende til retten. Læg dem til side mens du laver resten af suppen.

7

Skræl gulerødder og skær dem i små tern. Hak purløg og forårsløg fint.

8

Hæld fonden fra muslingerne gennem en fintmasket sigte, og derefter til bage i gryden.

9

Tilsæt fiskefonden og kog det op.

10

Hæld gulerødder i gryden og kog det op til der stadig er lidt bid i dem.

11

Skru ned for varmen og tilsæt madlavningsfløden. Bland den forsigtigt i suppen mens den koger op.

12

Tilsæt forårsløg og purløg, og smag til med citronsaft, salt og peer.

13

Fordel de forskellige muslinger i fire dybe tallerkner. Hæld den varme suppe over, og pynt med lidt urter og lidt friskkværnet sort peber. Servér eventuelt med groft brød.

Ingredienser

Ingredienser
 1 kg Muslinger (blåmuslinger, knivmuslinger og hjertemuslinger)
 2 Skalotteløg
 2 Hvidvin
 6 Fiskefond (fiskebouillion)
 2 Gulerødder
 2 Forårsløg
 2,50 Madlavningsfløde
 1 lille bundt purløg
 Citronsaft af en halv citron
 Salt
 Peber
 Du kan også tilføje andre og flere grøntsager, hvis det falder i din smag!

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde
1

Først og fremmest skal muslingerne renses. Fjern "skægget". Kassér dem, der ikke lukker sig ved berøring - prøv evt. at banke let mod bordet for at tjekke.

2

Hak skalotteløg fint og svits det kort i lidt olie på en pande.

3

Tilsæt hvidvinen og lad det koge op.

4

Tilsæt muslingerne, læg låg på og lad muslingerne dampe i 5-7 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs, så du får rørt lidt i muslingerne.

5

Tag muslingerne på med en hulske. Kassér dem, der ikke har åbnet sig ved dampningen. Det betyder, at de ikke er gode.

6

Du kan enten vælge at tage dem ud af sine skaller eller lade dem blive i. Vi foretrækker, at de bliver i, da det også giver noget mere udseende til retten. Læg dem til side mens du laver resten af suppen.

7

Skræl gulerødder og skær dem i små tern. Hak purløg og forårsløg fint.

8

Hæld fonden fra muslingerne gennem en fintmasket sigte, og derefter til bage i gryden.

9

Tilsæt fiskefonden og kog det op.

10

Hæld gulerødder i gryden og kog det op til der stadig er lidt bid i dem.

11

Skru ned for varmen og tilsæt madlavningsfløden. Bland den forsigtigt i suppen mens den koger op.

12

Tilsæt forårsløg og purløg, og smag til med citronsaft, salt og peer.

13

Fordel de forskellige muslinger i fire dybe tallerkner. Hæld den varme suppe over, og pynt med lidt urter og lidt friskkværnet sort peber. Servér eventuelt med groft brød.

Nytårsforret: Fiskesuppe
Skriv et svar