Til nytår skal vi jo selvfølgelig have nytårstorsken. I år skal vi have en smørdampet torsk med porcheret æg. Rigtig lækkert ovenpå en dejlig varm fiskesuppe. Denne opskrift er til 4 personer.
Madkurven har lavet den lækreste nytårspakke, hvor du får alt, hvad du skal bruge til en lækker nytårsmiddag. Pakken er afstemt således, at den indeholder ingredienser til 4 personer.
Pakken skal bestilles senest d. XX og vil blive leveret d. 30. december.
Pakken indeholder selvfølgelig også opskrift på alle retterne og de er nøje udvalgt, så du skal bruge kortest tid i køkkenet og i stedet kan nyde dagen og aftenen med dine gæster.
Vi gør opmærksom på, at basisingredienser som smør, salt, peber osv. Ikke er med i pakken, da det forventes, at I selv har det i køkkenerne.
Torskefileterne tørres og krydres med salt og peber
De resterende ingredienser bringes i kog
Fileterne placeres i lagen og tildækkes med et stykke stanniol
Fisken dampes i 4-6 min, til den er helt hvid og fast.
Lad fisken trække i lagen i ca. 5 min.
Vand og en smule eddike i en gryde. Bring væsken i kog og skru ned, så vandet holder sig lige under kogepunktet.
Slå æggene ud i hver deres kop eller lille skål.
Bring vandet i bevægelse i samme retning ved at røre med et piskeris med eller mod urets retning. Men kun den ene vej.
Hæld forsigtigt ægget ud i vandet, og saml hviden rundet om blommen med en hulske.
Lad ægget pochere i ca. 3-4 minutter – hviden skal være helt stivnet, men blommen skal være flydende. Dette kan du mærke ved at trykke let med en finger på ægget.
Tag ægget op og læg det hurtigt i en skål med koldt vand. På den måde forhindrer du, at ægget koger videre. Tag det derefter op igen, så det ikke bliver for koldt – lige som du vil gøre med dine blødkogte æg.
Denne proces gentager du med de næste æg.
Du kan eventuelt rense æggende for løs hvide inden servering.
Skræl og snit rødbederne i (2-3mm) tynde stave
Bland olie, eddike, hvidløg og sukker sammen i en skål og kom rødbederne heri.
Lad rødbederne marinere tildækket i køleskabet.
Smelt smørret og rør melet i – bages igennem uden at det tager farve
Den varme fiskefond røres i og det koget op
Herefter tilsættes mælken, til konsistensen er som ønsket.
Fiskesenneppen tilsættes – uden at sovsen koger, da den ellers vil skille.
Smages til med salt og evt. lidt hvidvinseddike.
Anret og server hele herligheden til dine gæster.
Tip: Du kan eventuelt toppe retten af med sprødstegt bacontern og friskrevet peberrod
Ingredienser
Fremgangsmåde
Torskefileterne tørres og krydres med salt og peber
De resterende ingredienser bringes i kog
Fileterne placeres i lagen og tildækkes med et stykke stanniol
Fisken dampes i 4-6 min, til den er helt hvid og fast.
Lad fisken trække i lagen i ca. 5 min.
Vand og en smule eddike i en gryde. Bring væsken i kog og skru ned, så vandet holder sig lige under kogepunktet.
Slå æggene ud i hver deres kop eller lille skål.
Bring vandet i bevægelse i samme retning ved at røre med et piskeris med eller mod urets retning. Men kun den ene vej.
Hæld forsigtigt ægget ud i vandet, og saml hviden rundet om blommen med en hulske.
Lad ægget pochere i ca. 3-4 minutter – hviden skal være helt stivnet, men blommen skal være flydende. Dette kan du mærke ved at trykke let med en finger på ægget.
Tag ægget op og læg det hurtigt i en skål med koldt vand. På den måde forhindrer du, at ægget koger videre. Tag det derefter op igen, så det ikke bliver for koldt – lige som du vil gøre med dine blødkogte æg.
Denne proces gentager du med de næste æg.
Du kan eventuelt rense æggende for løs hvide inden servering.
Skræl og snit rødbederne i (2-3mm) tynde stave
Bland olie, eddike, hvidløg og sukker sammen i en skål og kom rødbederne heri.
Lad rødbederne marinere tildækket i køleskabet.
Smelt smørret og rør melet i – bages igennem uden at det tager farve
Den varme fiskefond røres i og det koget op
Herefter tilsættes mælken, til konsistensen er som ønsket.
Fiskesenneppen tilsættes – uden at sovsen koger, da den ellers vil skille.
Smages til med salt og evt. lidt hvidvinseddike.
Anret og server hele herligheden til dine gæster.
Tip: Du kan eventuelt toppe retten af med sprødstegt bacontern og friskrevet peberrod