Kurv
Fragt fra 25,- / Fri over 500,- / Levering ons- og fredag

Nytårshovedret: Smørdampet torsk med pocheret æg

Kategori

Til nytår skal vi jo selvfølgelig have nytårstorsken. I år skal vi have en smørdampet torsk med porcheret æg. Rigtig lækkert ovenpå en dejlig varm fiskesuppe. Denne opskrift er til 4 personer.

Madkurven har lavet den lækreste nytårspakke, hvor du får alt, hvad du skal bruge til en lækker nytårsmiddag. Pakken er afstemt således, at den indeholder ingredienser til 4 personer.

Pakken skal bestilles senest d. XX og vil blive leveret d. 30. december.

Pakken indeholder selvfølgelig også opskrift på alle retterne og de er nøje udvalgt, så du skal bruge kortest tid i køkkenet og i stedet kan nyde dagen og aftenen med dine gæster. 

Vi gør opmærksom på, at basisingredienser som smør, salt, peber osv. Ikke er med i pakken, da det forventes, at I selv har det i køkkenerne.

Smørdampet torsk
 800 g Torskefiletter
 1 Hvidvin
 3 Vand
 20 g smør
 Frisk dild
Pocheret æg
 4 Æg
Råsyltede rødbeder
 23 Rødbeder (efter smag)
 3 tbsp Olivenolie
 2 tbsp Balsamicoeddike
 1 knust fed hvidløg
 Lidt sukker
Sennepssovs
 20 g Smør
 12 tbsp Hvedemel
 1 Mælk
 1 Fiskefond
 ½ tsp Fiskesennep
Smørdampet torsk
1

Torskefileterne tørres og krydres med salt og peber

2

De resterende ingredienser bringes i kog

3

Fileterne placeres i lagen og tildækkes med et stykke stanniol

4

Fisken dampes i 4-6 min, til den er helt hvid og fast.

5

Lad fisken trække i lagen i ca. 5 min.

Pocheret æg
6

Vand og en smule eddike i en gryde. Bring væsken i kog og skru ned, så vandet holder sig lige under kogepunktet.

7

Slå æggene ud i hver deres kop eller lille skål.

8

Bring vandet i bevægelse i samme retning ved at røre med et piskeris med eller mod urets retning. Men kun den ene vej.

9

Hæld forsigtigt ægget ud i vandet, og saml hviden rundet om blommen med en hulske.

10

Lad ægget pochere i ca. 3-4 minutter – hviden skal være helt stivnet, men blommen skal være flydende. Dette kan du mærke ved at trykke let med en finger på ægget.

11

Tag ægget op og læg det hurtigt i en skål med koldt vand. På den måde forhindrer du, at ægget koger videre. Tag det derefter op igen, så det ikke bliver for koldt – lige som du vil gøre med dine blødkogte æg.

12

Denne proces gentager du med de næste æg.

13

Du kan eventuelt rense æggende for løs hvide inden servering.

Råsyltede rødbeder
14

Skræl og snit rødbederne i (2-3mm) tynde stave

15

Bland olie, eddike, hvidløg og sukker sammen i en skål og kom rødbederne heri.

16

Lad rødbederne marinere tildækket i køleskabet.

Sennepssovs
17

Smelt smørret og rør melet i – bages igennem uden at det tager farve

18

Den varme fiskefond røres i og det koget op

19

Herefter tilsættes mælken, til konsistensen er som ønsket.

20

Fiskesenneppen tilsættes – uden at sovsen koger, da den ellers vil skille.

21

Smages til med salt og evt. lidt hvidvinseddike.

22

Anret og server hele herligheden til dine gæster.

Tip: Du kan eventuelt toppe retten af med sprødstegt bacontern og friskrevet peberrod

Ingredienser

Smørdampet torsk
 800 g Torskefiletter
 1 Hvidvin
 3 Vand
 20 g smør
 Frisk dild
Pocheret æg
 4 Æg
Råsyltede rødbeder
 23 Rødbeder (efter smag)
 3 tbsp Olivenolie
 2 tbsp Balsamicoeddike
 1 knust fed hvidløg
 Lidt sukker
Sennepssovs
 20 g Smør
 12 tbsp Hvedemel
 1 Mælk
 1 Fiskefond
 ½ tsp Fiskesennep

Fremgangsmåde

Smørdampet torsk
1

Torskefileterne tørres og krydres med salt og peber

2

De resterende ingredienser bringes i kog

3

Fileterne placeres i lagen og tildækkes med et stykke stanniol

4

Fisken dampes i 4-6 min, til den er helt hvid og fast.

5

Lad fisken trække i lagen i ca. 5 min.

Pocheret æg
6

Vand og en smule eddike i en gryde. Bring væsken i kog og skru ned, så vandet holder sig lige under kogepunktet.

7

Slå æggene ud i hver deres kop eller lille skål.

8

Bring vandet i bevægelse i samme retning ved at røre med et piskeris med eller mod urets retning. Men kun den ene vej.

9

Hæld forsigtigt ægget ud i vandet, og saml hviden rundet om blommen med en hulske.

10

Lad ægget pochere i ca. 3-4 minutter – hviden skal være helt stivnet, men blommen skal være flydende. Dette kan du mærke ved at trykke let med en finger på ægget.

11

Tag ægget op og læg det hurtigt i en skål med koldt vand. På den måde forhindrer du, at ægget koger videre. Tag det derefter op igen, så det ikke bliver for koldt – lige som du vil gøre med dine blødkogte æg.

12

Denne proces gentager du med de næste æg.

13

Du kan eventuelt rense æggende for løs hvide inden servering.

Råsyltede rødbeder
14

Skræl og snit rødbederne i (2-3mm) tynde stave

15

Bland olie, eddike, hvidløg og sukker sammen i en skål og kom rødbederne heri.

16

Lad rødbederne marinere tildækket i køleskabet.

Sennepssovs
17

Smelt smørret og rør melet i – bages igennem uden at det tager farve

18

Den varme fiskefond røres i og det koget op

19

Herefter tilsættes mælken, til konsistensen er som ønsket.

20

Fiskesenneppen tilsættes – uden at sovsen koger, da den ellers vil skille.

21

Smages til med salt og evt. lidt hvidvinseddike.

22

Anret og server hele herligheden til dine gæster.

Tip: Du kan eventuelt toppe retten af med sprødstegt bacontern og friskrevet peberrod

Nytårshovedret: Smørdampet torsk med pocheret æg
Skriv et svar