Oregano 40 g Tørrede krydderurter Madkurven.dk
Oregano 40 g
15,00 kr. Tilføj til kurv

Oregano 40 g

15,00 kr.

Smagfuld skåret og tørret oregano med mange anvendelsesmuligheder.

12 på lager

Oregano som krydderi

Oregano en kendt aromatisk krydderurt som i sin friske udgave har en merkant og kraftig smag. I denne skårede og tørrede udgave er smagen mere mild og rund, hvilket giver et utal af anvendelsesmuligheder som krydderi. Denne variant er lavet af tørrede blade fra planten Origanum vulgare L, der også er kendt under navnet ‘Merian’. Planten trives bedst i kalkholdig jord og vokser oftest frit i Sydeuropa, Mellemøsten og Nordafrika.  Oregano stammer efter sigende fra et græsk udtryk, der betyder ‘bjergets glæde’, som må siges at passe til bjergene ved Middelhavsområdet.

Anvendelse

På trods af den mulige græske oprindelse, så er oregano er ofte kendt fra det italienske køkken.  Her kender vi smagen fra gode klassikere som lasagne, pizza eller Bolognese. Tomat er især en af de grøntsager, som smagen passer rigtig godt til. En god hjemmelavet tomatsovs til pizzaen bliver bare mere autentisk og lækker med oregano som krydderi. Når det kommer til det italienske køkken, er der ingen grænse for anvendelsesmulighederne. Der findes mange skønne opskrifter, hvor oreganoen giver prikken over i’et og får retten til at hænge sammen.  Derudover anbefaler vi oregano i diverse hjemmelavede olier og marinader, hvor den aromatiske smag kan give fylde og kant. Man kan med fordel også anvende oregano i bagværk, f.eks. i flûtes, sandwichbrød, hvidløgsbrød, focaccia eller lignende.

Skal opbevares mørkt og tørt for at bevare smagen længst muligt.

 

Kan du ikke få nok af de lækre tørrede krydderurter, så har vi samlet en skøn pakke med 6 varianter. Find krydderurt-pakken her.