Oregano frisk 1bdt  HOL Krydderurter, skud og spirer Madkurven.dk
Oregano frisk 1bdt HOL
26,00 kr. Tilføj til kurv

Oregano frisk 1bdt HOL

26,00 kr.

Oregano er vild merian, med stærkere smag. Bruges til pizza, spagettisaucer og tomatretter.

Du kan se flere varer under krydderurter ved at klikke her

Hvad er oregano?

Oregano er en nær slægtning til merian, med stærkere smag. Ordet stammer fra det græske og betyder “bjergets glæde”.

Det stammer fra Sydeuropa og Asien. Krydderurten vokser vildt på Azorerne, Maderia, De Kanariske Øer og flere steder i Europa og Asien. Også i Danmark vokser oregano vildt på sandede jorder.

Krydderurten smager let bittert og lidt som timian. Bladene indeholder også de samme æteriske olier, nemlig thymol og carvacol, som timian. Urten er kraftigere i smagen end merian.

Anvendelse

Det er bladene og blomsterknopperne, som anvendes i madlavningen. Italienske retter, som pizza og pasta, og i supper, grøntsags- og fjerkræretter.  Den anvendes også til kryddereddike. Den er også god til græske og tyrkiske retter. Desuden også i kraftige grønsagssupper og gryderetter og i brød. Den tåler kogning på grund af den kraftige smag, så maden kan godt krydres tidligt under tilberedningen.

Frisk oregano kan du bruge i alle de opskrifter, hvor du plejer at bruge tørret oregano.

Opbevaring

Friske krydderurter er sarte. Spis krydderurten hurtigst muligt, mens aroma og smag er på toppen. Kan opbevares et par dage på køl i en lufttæt beholder eller i et glas med vand i køleskabsdøren. Har du frisk oregano i overflod, kan den også tørres i en skål på køkkenbordet.