Paprika røget 60 g Paprika og chili Madkurven.dk
Paprika røget 60 g
15,00 kr. Tilføj til kurv

Paprika røget 60 g

15,00 kr.

Røget paprika giver en mild og røget smag til dine retter.

1 på lager

Hvad er røget paprika?

Røget paprika er fra planten Capsium annuum L, der er en af de mest udbredte peberfrugtplanter. Peberfrugterne tørres langsomt i røg og pulveriseres i den røgede udgave af paprika. Paprika er et af de mest populære krydderier og har mange års historie bag sig. Man siger, at Yuste i Spanien var det første sted i verden, der dyrkede peberfrugter til paprika i 1400-tallet, efter planten blev importeret fra Mellemamerika.

Anvendelse

Den fine og røgede smag egner sig til mange typer retter. Paprika er ofte anvendt til af afrunde smagen i retten men kan også bruges som smagsforstærker. Den røgede smag tilføjer et ekstra tvist og anvendes som regel som almindeligt paprika, hvor man blot ønsker mild røgsmag. Af de klassiske retter med paprika kan nævnes: Paprikagryde i alverdens former med forskellige typer kød, f.eks. svinemørbrad, skinkekød i tern, chorizopølser eller cocktailpølser. Derudover er den traditionelle ungarske gullasch med skært oksekød en populær paprika-ret. Mange af retterne spises ofte i efterårs- og vintermånederne og kan betegnes gerne som simremad. Den røgede udgave er også velegnet til krydre andre lyse kød- og fjerkræstyper med som f.eks. koteletter eller kylling til grillen. Anvendelsesmulighederne er mange, dog skal man huske at begrænse mængden af røget paprika i forhold til almindelig paprika, da smagen er mere intens.

Vi anbefaler at paprika opbevares tørt og mørk, så det ikke mister smag.

 

Husk at gå på opdagelse i vores øvrige udvalg af krydderier og blandingskrydderier. Ønsker du andre varianter af klassiske krydderier, kan du finde dem her.