Hvad er peberrodstænger?
Peberrodstænger er gennem tiderne både blevet anvendt som krydderi og lægeplante. Peberrod har en stærk smag og smager lidt ligesom sennep. Du skal skrælle og rive peberroden fint inden du spiser den.
Anvendelse
Frisk peberrod er en klassiker sammen med andre nordiske råvarer, og smager dejligt sammen med rødbede, sild, kartofler, æble, and, og som smagsgiver i lys sauce til kogt høne eller oksekød. Høvlet peberrod og peberrod vendt i flødeskum, er en klassiker på dansk smørrebrød. I gamle dage blev peberrod brugt medicinsk på grund af sin bakteriehæmmende virkning.
Opbevaring
Peberrodstænger kan holde sig i op til en måned i en lufttæt beholder i køleskabet. Revet peberrod skal spises med det samme. Du kan også fryse hel peberrod og rive den frosne rod direkte i dine retter.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.