Perleløg 5 kg/skk HOL Løg og porrer Madkurven.dk
Perleløg 5 kg/skk HOL
199,00 kr. Tilføj til kurv

Perleløg 5 kg/skk HOL

199,00 kr.

Perleløg er milde i smagen, og kan blandt andet anvendes til eddikesyltning og garniture. Du kender dem sikkert i glas fra supermarkedet, men de friske af slagsen tilføjer et knasende element til mange madretter.

 

Hvad er perleløg?

Perleløg er milde i smagen, og kan blandt andet anvendes til eddikesyltning og garniture. Du kender dem sikkert i glas fra supermarkedet, men de friske af slagsen tilføjer et knasende element til mange madretter.

Løg er den vigtigste basisingrediens i køkkenet. Skarp og sprød i rå form, blød og til den søde side tilberedt. Der er intet glamourøst over løg, som de ligger der med deres knastørre overflade og – indrømmet – ildelugtende indre. Kedeligt og hverdagsagtigt, ja, men løg er kernen i den meste madlavning.

Løg indeholder mange nyttige stoffer for vores krop. De tynde ringe indeholder bl.a. betacaroten, kalcium, C-vitamin, fibre samt antioxidanten quercetin.

Anvendelse

Prøv fx at servere glaserede perleløg til et mørt stykke kød sammen med andre lækre grønsager.

Løg kan bruges både rå og tilberedte. De rå løg har en skarp smag, hvor de bliver søde efter tilberedning. Løg kan bruges i alle køkkenets kombinationer. Fra suppe til kompot, som drys, smagsgiver og ren råstyrke.

Tip: Du får lækre bløde løg ved at skære dem i tynde skiver, lægge dem i et dørslag og drysse med salt. Kram dem, så de falder sammen og lad dem trække en halv time. Skyl løgene fri for salt, kram dem tørre i køkkenrulle og du har de dejligste bløde, milde løg til salaten.

Opbevaring

Løg skal have det tørt – knastørt, gerne oven på fyret eller i en skuffe i køkkenet. Aldrig i en plastpose og slet ikke i et fugtigt køleskab. Om sommeren kan friske løg dog godt kommes i køleskab, hvis man ikke ønsker, de skal tørre ud. Løgs holdbarhed er op til 6 mdr. hvis de opbevares tørt og koldt.