Hvad er persillerod?
Persillerod menes at være en forædling af krydderurten persille og stammer fra Middelhavslandene. Persillerod minder om pastinak, men uden top synes forskellene større. Persilleroden er mindre og finere i opbygningen og smager ganske anderledes. Som navnet indikerer, er persilleroden en variation af almindelig persille. Den hvide rodfrugt har en umiskendelig duft af persille, når den bliver tilberedt. Når persilleroden bliver tilberedt, bliver den lækker sprød og knasende.
Indeholder en stor mængde folat, specielt vigtigt for proteindannelsen, for de røde blodlegemer og et must for gravide, samt C- og E-vitamin.
Anvendelse
Persilleroden blev i oldtiden mest brugt som lægemiddel – mens bladtoppen blev brugt i madlavningen. Nu anvendes den rå i salater, evt. bare med et stænk citron. Persillerod kan anvendes i supper, ovnretter, wokmad m.m. Den kan også bages, steges og friteres – dampes, glaseres og marineres.
Opbevaring
Persilleroden bør opbevares køligt. I køleskab eller i en kold kælder kan den holde sig i op til tre uger.