Persillerod 750 gr/ps. DK

18,00 DKK

Du kan se flere varer under rodfrugter ved at klikke her

Ikke på lager

Giv besked når varen igen er på lager

Hvad er persillerod?

Persillerod menes at være en forædling af krydderurten persille og stammer fra Middelhavslandene. Persillerod minder om pastinak, men uden top synes forskellene større. Persilleroden er mindre og finere i opbygningen og smager ganske anderledes. Som navnet indikerer, er persilleroden en variation af almindelig persille. Den hvide rodfrugt har en umiskendelig duft af persille, når den bliver tilberedt. Når persilleroden bliver tilberedt, bliver den lækker sprød og knasende.

Indeholder en stor mængde folat, specielt vigtigt for proteindannelsen, for de røde blodlegemer og et must for gravide, samt C- og E-vitamin.

Anvendelse

Persilleroden blev i oldtiden mest brugt som lægemiddel – mens bladtoppen blev brugt i madlavningen. Nu  anvendes den rå i salater, evt. bare med et stænk citron. Persillerod kan anvendes i supper, ovnretter, wokmad m.m. Den kan også bages, steges og friteres – dampes, glaseres og marineres.

Opbevaring

Persilleroden bør opbevares køligt. I køleskab eller i en kold kælder kan den holde sig i op til tre uger.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.