Petit kartofler 850 gr. Kartofler og rodfrugter Madkurven.dk
Petit kartofler 850 gr.
15,00 kr. Tilføj til kurv

Petit kartofler 850 gr.

15,00 kr.

Den lille kartoffel, der er ideel til brunede kartofler eller sautering på panden.

Du kan se flere varer under kartofler ved at klikke her

Hvad er petite kartofler?

Kartofler, og petite kartofler, tilhører natskyggefamilien og er i familie med aubergine og tomater. Kartoffelplanten er en urteagtig plante med opret vækst. De grønne blade sidder spredt, og blomsterne er violette eller hvide og sidder i små kvaste. Men det er knoldene, som dannes for enden af bladstænglerne under jorden, som bliver til spiselige kartofler.

Kartofler er sunde, mættende og klimavenlige.

Anvendelse

Petite kartofler er ideel til brunede kartofler eller sautering på panden. Du kan også lægge dem i et ildfast fad krydre dem med krydderier som timian, salt og peber og smide dem i ovnen. På den måde får du de bedste ovnkartofler.

Opbevaring

Kartofler opbevares bedst køligt, tørt og mørkt. Normalt vil det bedste sted være i køleskabet ved 4 til 6 grader. Har man mulighed for at opbevare kartoflerne i et køligt og tørt rum, hvor de står i en papkasse eller papirspose, som ikke er lufttæt, er det ideelt. Kartofler tåler ikke frost. Kartofler “ånder” under lagring, og hvis temperaturen kommer under 3 grader, stopper respirationen. Stivelsen i kartofler omdannes til sukker under lagring, og det kan gå ud over kvaliteten, for hvis respirationen er gået i stå, forbrændes sukkeret ikke, og kartoflen får en sødlig og vandet smag. Kartofler spirer og bliver hurtigt runkne og tørre, hvis de opbevares over 7 grader.