Pitahaya dragefrugt Eksotiske frugter Madkurven.dk
Pitahaya dragefrugt
59,00 kr. Tilføj til kurv

Pitahaya dragefrugt

59,00 kr.

Pitahaya er en frugt som vokser vildt i Sydamerika. Når frugten er umoden, er den grøn. Når frugten er moden, er den pink med grønne skæl. Det kan se ret særpræget ud. Frugtkødet er enten pink, rødbedefarvet eller kridhvidt med masser af små, sorte frø. Smagen er svagt sødt og en anelse syrligt.

Du kan se flere varer under eksotiske frugter ved at klikke her

Hvad er en Pitahaya dragefrugt?

Pitahaya er en frugt som vokser vildt i Sydamerika. Mange kender den nok som dragefrugt eller kaktusfrugt. Pitahaya dragefrugt har en oval eller rund form med et læderagtigt skind, hvorpå der sidder aflange skæl – deraf navnet dragefrugt. Faktisk er en pitahaya botanisk set et bær. Når frugten er umoden, er den grøn. Når frugten er moden, er den pink med grønne skæl. Det kan se ret særpræget ud. Frugtkødet er enten pink, rødbedefarvet eller kridhvidt med masser af små, sorte frø. Smagen er svagt sødt og en anelse syrligt, og indeholder både B2- og C-vitaminer, jern og magnesium, hvilket er rigtig godt for vore kroppe – samtidig er den faktisk også ret kaloriefattig. Pitahaya kan faktisk også minde lidt om nogle melontyper i smagen.

Hvordan spiser man en dragefrugt?

Pitahaya anvendes hovedsageligt som pynt, men på grund af dens neutrale smag, kan den spises sammen med stort set alt. Man kan derfor til eksempel lægge skiver på frugtsalat, evt. lave en frugtskål sammen med andre eksotiske frugter som du kan finde ved klikke på linket, servere den til krydrede retter eller spise den rå, ved at skære den midt over og spise den med en ske. Man skal dog være påpasselig med at spise for mange dragefrugter, da de små sorte frø kan virke afførrende, hvis der indtages for mange af dem.

Hvilken plante producerer dragefrugten?

Dragefrugten stammer fra kaktusplanten ‘Hylocereus andatus’ og kan blive mellem 8 og 16 cm lang. Planten kræver meget varme og masser af sol, hvis man gror den i Danmark er det mest ideelt i et drivhus. Planten vandes kun når den er ved at tørre ud.