Hvad er porrer?
Porrer består af en hvid, bleg underjordisk del og en grøn top. De er sprøde og faste. Toppen fast og grønt. Tynde porrer kaldes suppeporrer og de tykke kaldes slikporrer.
De er rige på c-vitaminer og betacarotener, der begge er vigtige antioxidanter, som styrker immunforsvaret. Derudover indeholder porrer kostfibre, som er gode for fordøjelsen og mætter godt. De indeholder også jern, magnesium, calcium, mangan, kalium og kisel.
Anvendelse
I Danmark har vi historisk set hovedsageligt brugt porren som smagsgiver i supper, hvor den da også er helt uundværlig. Men hvorfor lade sig begrænse. De smager fantastisk på så mange måder. Spis den dampet, rå og fintsnittet i salater, stegt over lav varme og serveret med en skarp dressing, i tærter, i wokretter, i ovnen med grove rodfrugter, i kolde sovse. Husk at rense porren grundigt, inden den ryger i gryden. Skær den fra toppen og halvt ned mod roden. Vask med rigeligt vand, så jord og sand skylles væk.
Du kan med fordel anvende porrer i en klassisk kartoffel-porresuppe med sprød bacon på toppen, som også er meget børnevenlig.
Opbevaring
Opbevar dem mørkt og køligt (maks. 5 grader) i grøntsagsskuffen. På den måde kan de holde sig spændstige i ca. 14 dage.