Portobellosvamp 1,5 kg POL Svampe Madkurven.dk
Portobellosvamp 1,5 kg POL
95,00 kr. Tilføj til kurv

Portobellosvamp 1,5 kg POL

95,00 kr.

Champignon Porto Bell 1,5 kg POL

Du kan se flere varer under svampe ved at klikke her

Hvad er en portobellosvamp?

Portobellosvamp er en brun champignon, som har fået lov til at vokse sig stor. Selv med et italiensk-agtigt navn, kan portobello-svampen ikke løbe fra, at den i realiteten er en forvokset brun markchampignon. Svampen indeholder stort set ingen fedt og få kulhydrater, men til gengæld en del proteiner, kostfibre, B- og K-vitaminer samt mineralerne selen, jod og kalium. Portobello har lidt mere tørstof end almindelige champignon, og derfor er den lidt kraftigere i smagen, samtidig med at den ikke afgiver så meget væde under stegning.

Hvad kan du bruge portobello til?

Størrelsen på portobellosvampen gør dem lette at håndtere samt ideelle i mange retter. Du kan fx grille svampene hele og tilføje lækkert ostefyld med krydderurteolie – fyldte portobellosvampe gør sig fx godt som tilbehør til aftensmaden. En cremet portobello risotto med de saftige svampe udgør den perfekte tapas-ret og kan kombineres med andre små retter.

De store svampe kan grilles, bages, sauteres, kommes i gryderetter, i wokken eller laves til en lækker svamperisotto. Prøv at bage den i ovnen med hvidløg, olivenolie og et drys persille. De kan også gratineres med  grøntsags- eller ostefyld. Skal der laves sandwich er portabello også alle tiders. Lav en grillet sandwich med stegte portobello, bagte tomater og pesto.

Portobello anvendes primært pga. den store dekorative hat, som serveres hel.

Opbevaring af svampen

Skal i en lufttæt beholder og gemmes i køleskabet. Holdbarhed ca. 1 uge. Undgå, at svampen bliver fugtig, når du opbevarer den. Kom den helst i en papirspose, og placér den i køleskabet, hvor mørke og kulde sikrer bedst mulig holdbarhed. Lagret på den måde er den også lækkert frisk efter en uges opbevaring.