Purløg frisk 1 Bdt HOL Krydderurter, skud og spirer Madkurven.dk
Purløg frisk 1 Bdt HOL
28,00 kr. Tilføj til kurv

Purløg frisk 1 Bdt HOL

28,00 kr.

Purløg er en klassisk dansk krydderurt. Purløg er lange grønne stængler. Purløg smager af løg, men er mere mild.

Du kan se flere varer under krydderurter ved at klikke her

Hvad er purløg?

Purløg er en klassisk dansk krydderurt. Den smager og dufter som løg, men smagen er mildere end i almindelige løg og hvidløg. Det er den mindste art indenfor løgfamilien. Den får de fineste lyserøde blomster, som også er spiselige og utrolig dekorative i salaten.

Den stammer sandsynligvis fra Italien. Den vokser vildt på fugtige steder i Mellemeuropa og sågar også ved Svaneke på Bornholm. Løget har været dyrket helt tilbage til middelalderen, hvor den blev brugt som lægeurt.

Løget er rig på C-vitamin, A-vitamin (karotin) og B2-vitamin. Den er desuden også rig på kalium, kalcium, fosfor og magnesium.

Anvendelse

Det er bladene, der anvendes som krydderurt i maden. Løget anvendes altid rå. Den egner sig ikke til varmebehandling, da den vil miste noget af smagen. Den klippes med en saks og bruges som grønt drys på smørrebrød, i sandwich, på æggeretter og på røget fisk. Desuden i grønne salater, kartoffelsalater, rygeostsalat og dressinger. Drys dine salater – alle slags – med snittet purløg. Smør en tomatmad og forkæl smagsløgene med mayonnaise og purløg. Dæk æggekagen med et generøst lag, og server til et stykke med røget makrel. Den er god i kolde dressinger, til æggeretter, røget fisk og kød. Anvend i det hele taget urten som en mild form for løg. Dog ikke i varme retter – purløg skal spises utilberedt.

Opbevaring

Afskåren purløg opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Den kan også fryses. Skyl og hak den inden frysning.