Rabarber 1 bdt DK

20,00 kr.

Du kan se flere varer under andet grønt ved at klikke her

Ikke på lager

Giv besked når varen igen er på lager

Hvad er rabarber?

Rabarber kendes fra gammel tid i de danske køkkenhaver, men i århundreder brugte man det mest som lægeplante mod orm. Først fra slutningen af 1800-tallet bruges de til desserter og kager. Rabarber er en flerårig staude, der stort set passer sig selv på marken eller i køkkenhaven. Den er en af de første planter, der er klar til høst om foråret.

Saften er svagt rød og indeholder en del oxalsyre. Desuden indeholder den blandt andet C-vitamin, kalium og kalcium.

Anvendelse

Lun rabarberkompot, vendt med blød flødeskum. I England kalder man desserten for fool. En sød trifli med rabarber, rabarbertærte, en flaske med lyserød rabarbersaft, kompot til den stegte landkylling eller forårslammet. Hjemmelavet marmelade til franskbrødet.

Opbevaring

De røde stængler har en holdbarhed på et par dage ved stuetemperatur. De holder sig dog bedst på køl i en lufttæt beholder eller i grøntsagsskuffen. Her kan de holde sig i et par uger.