Rød Grapefrugt 1 stk. Citrusfrugter Madkurven.dk
Rød Grapefrugt 1 stk.
9,00 kr. Tilføj til kurv

Rød Grapefrugt 1 stk.

9,00 kr.

Grapefrugten er egentlig en tilfældig krydsning mellem appelsin og pomelofrugten. Frugtkødet er rødligt, som denne grapefrugt.

Du kan se flere varer under citrusfrugter ved at klikke her

Hvad er en grapefrugt?

Grapefrugten er egentlig en tilfældig krydsning mellem appelsin og pomelofrugten, og har været kendt i Vestindien i over 200 år. Den kom først til Europa i 1910 og dyrkes nu over det meste af kloden i tropiske og subtropiske egne. Grapefrugtens smag, som kan være både sødmefuldt og bitter varierer, afhængig af sort og hvor den stammer fra. Frugtkødet er normalt lysegult, men der findes også sorter med rødligt frugtkød, som denne grapefrugt.

Anvendelse

God til morgenmaden. Skær den i halve og skær hele vejen rund langs skallen. Skær til sidst et kryds gennem frugtkødet. Så er den klar til at blive spist med en ske, mens du bruger skallen som skål. Du kan også skære top og bund af, lægge den på et skærebræt og skrælle den med en kniv. Så kan du skære fileterne ud og bruge i fx en salat. Pres saften ud af resten af grapen. Prøv at lave en god salatdressing med grapesaften. Rør 1-2 tsk. honning ud i saften, tilsæt 2 spsk. olivenolie og smag til med salt, peber og evt. mere honning. Skær fileterne i tern og brug i salaten.

Opbevaring

Grape bør opbevares i en skål på køkkenbordet, men vær dog opmærksom på, at der ikke ligger ethylenfølsomme frugter som fx avocado og bananer i samme skål! Grapefrugtens holdbarhed er ca. en til to uger, hvis den opbevares ved 20 grader.