Rødkål 1 stk DK Kål Madkurven.dk
Rødkål 1 stk DK
26,00 kr. Tilføj til kurv

Rødkål 1 stk DK

26,00 kr.

Dansk Rødkål fås næsten året rundt. Om sommeren som sommerrødkål, der har ret løse hoveder. Vinterrødkål har et tæt, fast hoved og en stærkt smagende tyk stok.

Du kan se flere varer under kål ved at klikke her

Hvad er rødkål?

Dansk rødkål fås næsten året rundt. Om sommeren som sommerrødkål, der har ret løse hoveder. Vinterrødkål har et tæt, fast hoved og en stærkt smagende tyk stok.

Denne kål er nært beslægtet med hvidkål. Det er især den røde farve, der adskiller rødkål fra hvidkål, for smagen er nogenlunde den samme.

Kompakt og kuglerundt kålhoved med smuk lilla farve. Har kraftige, blanke blade og en stærk kålsmag. Et helt uundværligt kålhoved for danskere, der holder af traditionel jul – hvad ville andestegen være uden kogt rødkål? Til gengæld er vi ikke gode til at spise lilla kål uden for højtiden.

Den indeholder masser af C-vitamin og andre gode sager såsom vitaminer og grove kostfibre.

Anvendelse

Takket være farven er rødkål ikke bare et sundt, men også et flot og dekorativt indslag i madlavningen, uanset om den benyttes snittet, rå i salaten, sauteret som tilbehør eller kogt.

Når du vil lave rødkålssalater kan du snitte kålen med en gammeldags ostehøvl, så bliver det meget finere end med kniv, og det er langt nemmere end på køkkenmaskinen.

Du kan også vælge at sylte din rødkål som giver et godt syrligt indspark til aftensmaden. Den kan tilmed bruges for at spice din sandwich op.

Opbevaring

Den har en god holdbarhed. Kan holde i ugevis i køleskabets grøntsagsskuffe.