Rødløg 1 kg net DK Løg og porrer Madkurven.dk
Rødløg 1 kg net DK
14,00 kr. Tilføj til kurv

Rødløg 1 kg net DK

14,00 kr.

Rødløg skallen er bordeauxfarvet, mens selve løget er bordeauxfarvet og hvidt. Rødløg har en forholdsvis mild smag, der er god i salater og som pynt på smørrebrød og i sandwich.

Du kan se flere varer under løg ved at klikke her

Hvad er rødløg?

Rødløg er løg af størrelse som små æbler. Løget har bordeauxfarvet skal, og selve løget er også bordeauxrødt og hvidt (bordeauxrødt i de yderste skaller og hvidt i selve kødet). Nye sommerrødløg er som regel så spæde, at selve løget er hvidt og kun det yderste lag har den røde farve. Rødløg ligger smagsstyrkemæssigt i midten på løgskalaen.

Løg er den vigtigste basisingrediens i køkkenet. Skarp og sprød i rå form, blød og til den søde side tilberedt. Der er intet glamourøst over løg, som de ligger der med deres knastørre overflade og – indrømmet – ildelugtende indre. Kedeligt og hverdagsagtigt, ja, men løg er kernen i den meste madlavning.

Løg indeholder mange nyttige stoffer for vores krop. De tynde ringe indeholder bl.a. betacaroten, kalcium, C-vitamin, fibre samt antioxidanten quercetin.

Anvendelse

Rødløg anvendes især på grund af den smukke farve og den milde smag rå til salater og pynt på smørrebrød (fx sildemad). De kan også tilberedes i diverse retter ligesom zittauerløg. I gryderetter, hvor man tilsætter halve løg i både, vil rødløget fx give flot farve. Farven bevares ved tilberedning, men bliver lidt blegere.

Opbevaring

Løg skal have det tørt – knastørt, gerne oven på fyret eller i en skuffe i køkkenet. Aldrig i en plastpose og slet ikke i et fugtigt køleskab. Om sommeren kan friske løg dog godt kommes i køleskab, hvis man ikke ønsker, de skal tørre ud. Løgs holdbarhed er op til 6 mdr. hvis de opbevares tørt og koldt.