Hvad er romanesco blomkål?
Romanesco blomkålen er en krydsning mellem broccoli (der også er en kåltype) og den klassiske hvide blomkål. Romanesco blomkålen har en mild kålsmag og er en anelse sødere og meget dekorativ. Kålen har smukke, lysegrønne hoveder. Brug romanesco ligesom du bruger broccoli, rå, stegt, dampet eller kogt.
Det grønne kål har været dyrket i Italien siden år femtenhundrede og hvidkål. Romanesco er bare ren natur i allersmukkeste form.
Anvendelse
Knæk de fine buketter af stokken, og brug dem i salater – gerne med en yoghurtdressing. Eller skær romanescokålet i fine skiver, og bland med en god citrondressing og ristede mandler. Eller helt enkelt: giv romanescoen en let tur i saltet vand, som ligger lige under kogepunktet. Tag det op og server med det samme, mens det er friskkogt. Giv smagen et ekstra pift med citronskal, olivenolie, friskkværnet peber og salt.
Opbevaring
Romanesco holder sig godt. Læg det i køleskabets grøntsagsskuffe og det holder sig friskt i flere uger.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.