Rosenkål 400 gr. Kål Madkurven.dk
Rosenkål 400 gr.
16,00 kr. Tilføj til kurv

Rosenkål 400 gr.

16,00 kr.

Rosenkål er små grønne kålhoveder. Rosenkål har en skarp og kålagtig duft og smag. Rosenkål skal være sprøde, faste og må ikke have gule pletter.

Du kan se flere varer under kål ved at klikke her

Hvad er rosenkål?

Rosenkål er små grønne kålhoveder. Rosenkål har en meget karakteristisk smag og duft, og kan nemt karakteriseres som små vitaminbomber. Rosenkålsstokken kan blive op til en meter høj og udvikler det første år knopper, der hver især danner to til tre hoveder. Det er disse hoveder, der kan spises. Hovederne kaldes også roser, og det er herfra navnet stammer.

En hadegrøntsag i mange danske hjem – de både lugter og smager af prut, klager ungerne. Men kålen smager formidabelt, når blot de tilberedes nænsomt. Ikke noget med at koge dem helt smattede og lade dem ligge og soppe i kogevandet. Rosenkål skal have bid.

Rosenkål er oprindelig udviklet ved en tilfældig krydsning i Belgien i 1700-tallet.

Den har et stort indhold af antioxidanter og vitaminerne B, C og E. Indeholder også gode mineraler som kalium og folat. Og så er de proppet med kostfibre og stoffet glucosinolat, som begge er med til at holde fordøjelsen i orden.

Anvendelse

Rosenkål kan spises rå, fint skivet og vendt med f.eks. appelsinstykker, ristede rødder og skalotteløg. Husk en god kraftfuld dressing. Koger du dine rosenkål, skal de blot have 3 minutter, svinges i lidt olivenolie, krydres med salt og peber og dryppes med frisk citronsaft. Og så klæder det rosenkålens let bitre smag at få følgeskab af noget sødme, f.eks. honning eller frugtsaft. Når du skal gøre kålen klar, giver du dem et rent snit i enden og piller de yderste grove blade af.

Kålen kan fx skæres i kvarte eller halve stykker og lynsteges eller sauteres. Kålen smager godt sammen med muskatnød og revet ost samt sammen med vildt, smør, peber, courgette, tomater, oksekød, svampe og hvidløg.

Opbevaring

Læg rosenkål i en plastpose i køleskabet – så kan de holde sig i op til 2 uger.