Rosmarin frisk i bdt HOL Krydderurter, skud og spirer Madkurven.dk
Rosmarin frisk i bdt HOL
26,00 kr. Tilføj til kurv

Rosmarin frisk i bdt HOL

26,00 kr.

Rosmarin er en stedsegrøn halvbusk, der vokser vildt i flere middelhavslande. Rosmarin får træagtige grene med skællet bark, og bladene på planten kan minde om grannåle med en grøn, let håret overside og gråfiltet underside. Rosmarin kan bruges i madlavningen i frisk eller tørret stand, men den er selvfølgelig bedst, når den anvendes frisk, her bliver smagen mere duftende og aromatisk. Prøv f.eks. at tilsætte et par blade friskhakket i dressingen til grønne bønner, kartoffelbåde stegt i ovn og til lammekølle, hvor dens dejlige aroma tager den ofte uldne smag af lam. Rosmarinkviste, der lægges på grillkullenes gløder, før et stykke kød steges, giver en herlig duft til kødet og omgivelserne.

Du kan se flere varer under krydderurter ved at klikke her

Hvad er rosmarin?

Rosmarin er en stedsegrøn halvbusk, der vokser vildt i flere middelhavslande. Den får træagtige grene med skællet bark, og bladene på planten kan minde om grannåle med en grøn, let håret overside og gråfiltet underside.

Rosmarin har en kraftig, lidt bitter smag, der minder om timian og lavendel. Den skal derfor anvendes med måde for ikke at være for dominerende i maden.

Den stammer fra Middelhavslandene, hvor den vokser vildt på klippeskråningerne ved havet. Her kan den blive til en stor busk på 1-2 meters højde. Rosmarin betyder ”havets dug”. Navnet kommer af det græske ord ros, der betyder dug og maris, der betyder hav.

Rosmarin indgår i krydderiet Herbes de Provence sammen med timian, merian, basilikum og estragon.

Anvendelse

Rosmarin kan bruges i madlavningen i frisk eller tørret stand, men den er selvfølgelig bedst, når den anvendes frisk, her bliver smagen mere duftende og aromatisk. Prøv f.eks. at tilsætte et par blade friskhakket i dressingen til grønne bønner, kartoffelbåde stegt i ovn og til lammekølle, hvor dens dejlige aroma tager den ofte uldne smag af lam. Friske rosmarinkviste, der lægges på grillkullenes gløder, før et stykke kød steges, giver en herlig duft til kødet og omgivelserne.

Opbevaring

Krydderurten opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet.