Salvie frisk 1 bdt ISR
Salvie frisk 1 bdt ISR
20,00 DKK Tilføj til kurv

Salvie frisk 1 bdt ISR

20,00 DKK

Salvie har lidt bitter smag. Salvie bruges til alle kødretter, især fede retter.

Du kan se flere varer under krydderurter ved at klikke her

Hvad er salvie?

Salvie har en kraftig, krydret og gennemtrængende smag. Den skal anvendes med måde, fordi overdreven brug kan ødelægge maden. For meget salvie i maden kan nemlig give en kvalmende og snerpende smag, og har man først oplevet det, forsøger man sig næppe igen foreløbig.

Salvie stammer fra Middelhavslandene, hvor den vokser vildt på stenede skråninger. Den dyrkes i dag mange steder i verden, da det er en nøjsom og hårdfør plante. Navnet salvie kommer af det latinske salvare, der betyder at helbrede. Den bliver også kaldt lægesalvie, og det er ikke uden grund, for den har siden oldtiden været den mest anvendte lægeurt.

Anvendelse

Det er bladene, der anvendes som krydderurt i maden. God i retter med kalvekød og ost (bl.a. saltimbocca) og andre kødretter. I supper og saucer. Traditionelt har salvie hørt sammen med fed mad som pølser, flæskesteg, fyld i fjerkræ, til sylte, blodpølse og ål, fordi salvien modvirker den fede fornemmelse. Salvie bruges meget i det franske og det italienske køkken. Et eksempel er den italienske ret saltimbocca, hvor salvieblade og lufttørret skinke lægges på tynde skiver kalvekød, der foldes sammen og pandesteges. Et par salvieblade kan også hakkes fint og bruges som drys på fx en tomatsalat. I gryderetter og tomatsaucer kan et enkelt salvieblad give en god smag. Som nævnt skal man passe på med ikke at bruge for meget. Prøv også at stege salvieblade sprøde og fordel dem over pasta eller svitsede grønsager.

Opbevaring

3-4 dage i køleskabet

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.