Savoykål 1 stk DK
Savoykål 1 stk DK
20,00 DKK Tilføj til kurv

Savoykål 1 stk DK

20,00 DKK

Savoykål er ligesom spidskål en rigtig god begynderkål. Smagen er meget mildere end f.eks. hvidkålens smag. Men ikke desto mindre er den fyldt med et hav af sunde næringsstoffer og en masse kostfibre.

Du kan se flere varer under kål ved at klikke her

Hvad er savoykål?

Savoykål er ligesom spidskål en rigtig god begynderkål. Smagen er meget mildere end f.eks. hvidkålens smag. Men ikke desto mindre er den fyldt med et hav af sunde næringsstoffer og en masse kostfibre.

Savoykål er mørkegrønne kuglerunde og meget dekorative kålhoveder med en mild kålsmag og smukt krøllede blade. Det franskklingende navn skyldes, at kålen menes at stamme fra Savoyen i Frankrig.

Anvendelse

Du kan både blande den i varme retter eller sprøde salater. Kålen er særdeles god, fordi den er alsidig og mætter godt.

Brug de yderste lidt grove blade i supper, sammenkogte retter og i wokken, som du ville bruge hvidkål. De store mørkegrønne blade er også gode til at pakke om f.eks. fars eller ris. De inderste hvide og lysegrønne blade kan du snitte fint og spise som råkost.

Brug eksempelvis din kål til råkost med gulerødder, appelsinsaft, snittede æbler, nødder og tørrede frugter. Snit savoykål og brug den i stedet for hvidkål i coleslaw eller andre råkostsalater. Steg fintsnittet savoykål på panden med strimler af kylling, og smag til med soja.

Du kan også med fordel lave en salat af fintsnittet kål, æblebåde og mynteblade. Dryp med friskpresset appelsinsaft og pynt med oliven. Du kan også dampe savoykålsbåde møre og server dem som tilbehør gerne dryppet med en olie-eddike marinade og et drys klippet purløg.

Opbevaring

Læg i køleskabets grøntsagsskuffe, hvor savoykål holder i flere uger.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.