Hvad er små snack gulerødder?
Små snack gulerødder tilhører sellerifamilien og vokser vildt i Asien, Nordafrika og i store dele af Europa. Formen varierer: Nogle gulerødder er aflange og tynde, andre er små og runde (karotter). Der er mange gode grunde til at bruge gulerødder i dine opskrifter: små snack gulerødder er kilde til mange vitaminer, mineraler og fibre – og så er de billige!
Gulerødder indeholder masser af fibre, vitaminerne C og K og mineralerne kalium og mangan. Derudover indeholder rødderne betacaroten – et forstadie til A-vitamin.
Gulerødder har et højt indhold af karotin, som vi i kroppen kan omdanne til A-vitamin. Karotinet kan oplagres i vores fedtvæv, beskytte huden og fremme den solbrune kulør.
Anvendelse
Gulerodsstave er gode på ethvert middagsbord eller i madpakken til børn og voksne. Gulerødder skåret i fine strimler eller tynde bånd pynter også i salatskålen. Du kan også lave en råkost af revet gulerod, rosiner, nødder, hakket persille og citronsaft. Gulerødder kan koges til supper, steges i wokken, kommes i gryderetter, bages i ovnen eller dampes let.
Dine små snack gulerødder er perfekte som snack – både til børn og voksne.
Opbevaring
Gulerødder opbevares bedst køligt og uden top. Nip toppen af og opbevar rødderne i en lufttæt beholder i køleskabet. Gulerødder med top har en kort holdbarhed og bliver slatne i løbet af nogle dage. Gulerødder uden top kan holde sig i 2-3 ugers tid.