Søde kartofler 1 kg. Kartofler og rodfrugter Madkurven.dk
Søde kartofler 1 kg.
22,00 kr. Tilføj til kurv

Søde kartofler 1 kg.

22,00 kr.

Den søde kartoffel er en varmt vejr grøntsag, der er mørt og en indfødt til Central og Sydamerika. Der findes forskellige sorter søde kartofler, men det mest almindelige i Denmark er dem med rød skræl og flot, gul-orange kød. Søde kartofler er meget velegnede til mos, da de let koger ud.

Du kan se flere varer under kartofler ved at klikke her

Hvad er søde kartofler?

Den søde kartoffel er en varmt vejr grøntsag, der er mørt og en indfødt til Central og Sydamerika. Der findes forskellige sorter søde kartofler, men det mest almindelige i Danmark er dem med rød skræl og flot, gul-orange kød. En sød kartoffel, eller batat, som den også hedder, er i virkeligheden slet ikke en kartoffel, men faktisk en rodfrugt fra snerlefamilien. Den indeholder omkring 5 % sukker og er altså ret sød – deraf den søde del af navnet.

Anvendelse

Søde kartofler er meget velegnede til mos, da de let koger ud. Den er også særdeles velegnet til pommes frites, hvor den melede konsistens kan give fantastisk sprøde resultater eller halveret og bagt i ovnen. I USA laver de også sweet potato pie, hvor sødmen for alvor bliver udnyttet.

Opbevaring

Den kan blive dårlig, hvis den kommer på køl, men har en lang holdbarhed ved en opbevaring ved 10-15 grader.