Spidskål 1 stk HOL

16,00 kr.

Kål har været spidst i norden i mere end 1.000 år og har altid været en vigtig bestanddel af det nordiske køkken. Spidskålen har en aflang tilspidset form med løst siddende blade. Spidskålen har en kun en mild smag af kål, hvilken gør den til et velsmagende og mættende alternativ til icebergen i salaten. Spidskål kan spises rå eller tilberedt, den kan for eksempel bruges som fyld i supper, den kan stuves, farseres, lynsteges eller sauteres. Spidskålen indeholder mange A, C, K og folacin vitaminer og kostfibre.

Du kan se flere varer under kål ved at klikke her

Ikke på lager

Giv besked når varen igen er på lager

Hvad er spidskål?

Spidskål er en køkkenurt og i familie med broccoli, blomkål og kålrabi. Spidskålen forveksles ofte med sommerhvidkål. Spidskålen kan dog kendes på, at den har et let og løst bladhoved, der danner en spids ellipse. Den har et løsere bladhoved end andre kålsorter og sød og mild kålsmag.

Kål er fulde af vitaminer og velsmag – endnu en grund til at holde tilberedningen simpel, så mest muligt af det gode bevares. Spidskål har et meget højt indhold af C-vitamin og er propfuld af mættende kostfibre.

Anvendelse

Spidskål smager godt både stuvet, rå, stegt, i ovn, grillet og dampet. Derudover kan den anvendes i utrolig mange retter – både som ingrediens i opskriften og som tilbehør til fx et stykke kød.

Opbevaring

Opbevares på køl i grøntsagsskuffen eller i en lufttæt beholder, her kan den holde i flere uger.