Stødt spidskommen 70 g Diverse krydderier Madkurven.dk
Stødt spidskommen 70 g
15,00 kr. Tilføj til kurv

Stødt spidskommen 70 g

15,00 kr.

Stødt spidskommen er et krydderi med en stærk sødlig duft og en let bitter smag. Anvendes mest i mad, som traditionelt krydres meget.

28 på lager

Hvad er spidskommen?

Stødt spidskommen er et krydderi med en stærk sødlig duft og en let bitter smag. Det er frøene fra den etårige urteagtige spidskommenplante, der bruges som krydderi. Planten tilhører skærmblomstfamilien og er i familie med dild, fennikel og anis.

Tørrede frugter af planten Cuminum cyminumi fra Syrien.

Anvendelse af spidskommen hel

Stødt spidskommen anvendes mest i mad, som traditionelt krydres meget. Sammen med koriander er spidskommen et krydderi, der især bruges i mad fra Indien, Mellemøsten og Mellemamerika.

Spidskommen anvendes i retter med ris, lamme-, okse- og kyllingekød samt i supper og grønsagsretter – fx falafel, shawarma, kebab og chili con carne, som krydres med spidskommen. Desuden bruges det som krydderi i chutney og pickles.

Spidskommen indgår i de fleste karryblandinger og i det indiske blandingskrydderi garam masala. Desuden er der ofte spidskommen i forskellige chiliblandinger.

Opbevaring

Opbevares tørt og mørkt.

Ingredienser: Tørrede frugter af planten Cuminum cyminumi. Anvendelse: Chili con carne, asiatiske retter, legerede supper, og kartoffelretter. Også lækkert i gryderetter.