Stor appelsin 1 stk. Citrusfrugter Madkurven.dk
Stor appelsin 1 stk.
6,00 kr. Tilføj til kurv

Stor appelsin 1 stk.

6,00 kr.

En stor appelsin er sprængfyldte med C-vitaminer, og både farven og duften giver lys i øjnene og kræfter til lange, kolde dage.

Du kan se flere varer under citrusfrugter ved at klikke her

Hvad er en stor appelsin?

En stor appelsin er sprængfyldte med C-vitaminer, og både farven og duften giver lys i øjnene og kræfter til lange, kolde dage. Appelsiner stammer fra Burma og det sydlige Kina men bredte sig senere til Indien og Europa. Hvad mange nok ikke ved er, at det danske navn betyder ”kinesiske æbler” af de hollandske ord ”appel” og ”sina” (Kina). Appelsinens form, farve og smag varierer alt efter hvilket sort der er tale om samt dyrkningsstedet.

Anvendelse

Appelsinskal og –saft er god i det salte køkken. Prøv appelsinsaft i salatdressingen. Blendet gulerodssuppe med appelsinsaft og ristede græskarkerner. Ris blandet med stegte løg, persille, rosiner, pinjekerner og appelsinskal sammen med en stegt kylling. Eller salat med grønne bønner, appelsinskiver og basilikum. Bedste appelsinoplevelse: Skræl appelsiner med kniv. Skær dem i tykke skiver. Fordel dem på portionstallerkner. Hæld 2-3 spsk Harmonie piskefløde over hver tallerken. Lad dem stå 10 minutter. Så tykner fløden let på grund af syren i appelsinerne. Drys evt. med lidt sukker – og spis som dessert.

Opbevaring

Økologisk appelsin kan opbevares ved stuetemperatur, i frugtskålen eller køkkenskabet. Du kan med fordel lægge frugten i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Holdbarheden afhænger dog af hvor moden frugten var ved køb. Pres evt. saften fra appelsin og frys den i isterningposer eller større portioner. Frossen frugtsaft kan f.eks. bruges i smoothies.

Yderligere information

Økologisk

Ja