Timian frisk i Bdt HOL Krydderurter, skud og spirer Madkurven.dk
Timian frisk i Bdt HOL
26,00 kr. Tilføj til kurv

Timian frisk i Bdt HOL

26,00 kr.

Timian er en af vores mest populære krydderurter. Timian bruges både for duften og smagens skyld. Brug fx timian i marinader til kød, både ovn og grillretter, eller kog stilke med i vinterens urtesupper. Du kan også finthakke friske blade og bruge dem i dressinger til f.eks. kålsalater.

Du kan se flere varer under krydderurter ved at klikke her

Hvad er timian?

Timian er en af vores mest populære krydderurter. Krydderurten bruges både for duften og smagens skyld. Den stammer fra Sydeuropa. I dag vokser den mange steder i verden, da det er en nøjsom og hårdfør plante.

Timian har fået sit danske navn efter det græske ord thymus, som betyder mod eller livskraft. Krydderurten har været kendt i årtusinder og har været brugt af både de gamle grækere, egyptere og romere.

Anvendelse

Brug fx timian i marinader til kød, både ovn og grillretter, eller kog stilke med i vinterens urtesupper. Du kan også finthakke friske blade og bruge dem i dressinger til f.eks. kålsalater.

De friske blade af krydderurten kan drysses over dine måltider. Hele den lidt træede stængel kan også koges med i varme retter og siden fiskes op. Vær opmærksom på at smagen bliver stærkere ved opvarmning. Den kraftigt smagende krydderurt går godt i spænd med andre Middelhavsurter som f.eks. rosmarin og laurbær, basilikum og oregano. Det smager også godt sammen med enebær til vildt. Den er et must i en suppekvist, pepper pølser op og kæler for kødretter som fjerkræ og lam. Timian kan også bruges i marinader og smagsgiver i krydderolier.

Opbevaring

Afskåren timian opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Den kan også fryses. Skyl og hak den inden frysning. Den frosne krydderurt kan f.eks. bruges i kødsaucer, supper eller lignende retter.