Kurv
Fast fragt 69,- / Fri over 500,- / Levering ons- og fredag
Tips til mere frugt og grønt i hverdagen

Tips til mere frugt og grønt i hverdagen

Er det svært at få indført de anbefalede 600 gram frugt og grønt i hverdagskosten? Så har du det ligesom mange andre danskere. Vi har nedenfor lavet en lille guide med tips til mere frugt og grønt i hverdagen.

og, du kan desværre ikke snyde og spise en stor portion æblekage eller andet til aftenskaffen – anbefalingen fra hjerteforeningen er nemlig at halvdelen af de 600 gram skal være grøntsager, og gerne grove grøntsager.

 

Ændre i ingredienslisten

Vær kreativ i køkkenet, og hold dig ikke tilbage med at ændre i ingredienslisten. Udskift eventuelt halvdelen af kødet i gryderetter, farsretter og wokretter ud med revet, blendet eller skåret grøntsager som gulerødder, squash eller søde kartofler.

Snacks i løbet af dagen

Hav altid udskåren frugt og grønt indenfor armslængden. Vi spiser ofte mere frugt og grønt når det er skåret ud, og det er lige ved hånden. Brug tiden når du laver aftensmad, imens gryderette simre, lasagnen er i ovnen og du alligevel skal i gang med opvasken, til at få skåret frugt-og grønt stænger.

Tænk i farver

Alt frugt og grønt er sundt, men de indeholder forskellige vitaminer og mineraler alt afhængig af farven. Spis derfor farverig og varierende frugter og grøntsager og få det bedste udbytte af dit indtag.

Gå i frysedisken

Ja, du læste rigtigt! Selvom friske grøntsager nu er det skønneste, kender vi alle det at have travlt. Hav derfor altid grøntsager klar i fryseren til travle dage. Du kan med fordel fryse dine egne grøntsager ned, du sparer både penge ved at købe stort ind og mindsker samtidig madspild.

Start dagen godt ud

Start dagen med en lækker smoothie, eller nyd den når du kommer fra arbejde. Brug både frugter, bær og grøntsager. Du kan med fordel forberede en uges smoothies om søndagen, gør alle ingredienserne til din smoothie klar i små portionsposer, og hav dem klar i fryseren. Du sparer tid, og chancen er større for du faktisk kommer til at nyde en smoothie i løbet af ugen.

Få frugt og grønt på abonnement

I en travl hverdag er det tit de gode vaner man glemmer, og det er måske ikke frugt-og grøntafdelingen som er den mest spændende når du er ude og handle ind. Prøv i stedet for at få leveret frugt og grønt på abonnement, på den måde er du sikker på at få det indenfor døren og du har større tilbøjelighed til at få det brugt i hverdagen når det er ved hånden.

Se vores udvalg af abonnements løsninger her.

Vi håber du kunne bruge vores guide med tips til mere frugt og grønt i hverdagen.

Velbekomme