Vandmelon 1 stk BRA Meloner Madkurven.dk
Vandmelon 1 stk BRA
39,00 kr. Tilføj til kurv

Vandmelon 1 stk BRA

39,00 kr.

Det er en tung, rund eller let aflang vandmmelon med mørkegrønt skind og stærkt pink kød samt sorte kerner. Der er mange sorter, men de er ret ens smagsmæssigt, bla. fås en helt mørkegrøn udgave og en spættet/stribet. Kan veje fra 2 kilo og op til 20-30 kilo. Af og til fås vandmeloner i en forædlet udgave uden kerner.

Du kan se flere varer under melon ved at klikke her

 

Hvad er en vandmelon?

Vandmelon stammer oprindeligt fra Afrika, men bliver nu dyrket i mange andre lande omkring Middelhavet. Den er en af de mest kendte eksotiske frugter i Danmark og findes i to varianter: Den almindelige vandmelon samt den vilde. I Kalahari-ørkenen gror den vildt, og er stadig livsvigtig for nomaderne. Når melonen er moden, har den en glat grøn skal og et saftigt rødt frugtkød, som indeholder en vandprocent helt op til 90%. Den er derfor et godt supplement til vand i sommervarmen. Derudover indeholder vandmelon kostfibre, kalium samt lycopen, som er en antioxidant, der styrker vores helbred. Vandmelonen har utallige anvendelsesmuligheder, hvor kun fantasien sætter grænser. Enten kan den spises som den er, eller du kan bruge frugtkødet til for eksempel frugtsalat og drinks.

Det er en tung, rund eller let aflang vandmmelon med mørkegrønt skind og stærkt pink kød samt sorte kerner. Der er mange sorter, men de er ret ens smagsmæssigt, bla. fås en helt mørkegrøn udgave og en spættet/stribet. Kan helt op til 20-30 kilo. Af og til fås vandmeloner i en forædlet udgave uden kerner.

En god vandmelon er sød og utroligt saftig, men det er ikke til at se på skallen, om den er moden eller ej.

Anvendelse

Vandmelon spises som frisk frugt, men er også lækker i tomatsalater og grønne salater.

Opbevaring

Opbevares køligt i 3-7 dage.